Одржан турнир пријатељства у Прибоју 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Одржан турнир пријатељства у Прибоју
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
29.09.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - У организацији Савеза за церебралну и дечју парализу Србије и Друштва за дечју и церебралну парализу општине Прибој, јуче је у хотелу „Лим"

одржан је трећи по реду Турнир пријатељства у шаху.

Учешћа је узело пет екипа, а поред домаћина, ту још били и шахисти - особе са инвалидитетом из Београда, Свилајнца, Зајечара и Дољевца.

Турнир је започео одавањем поште недавно преминулој активисткињи Друштва за ДЦП Прибој, Снежани Стојић, која је неуморно радила на његовој организацији, јер је турнир требао да се одржи у јуну, али је због пандемије корона вируса, одложен за јесен.

Учеснике Турнира пријатељства поздравили су представници организатора и домаћина Ивана Анђелковић, секретар Савеза за церебралну и дечју парализу Србије и Славиша Шушањ, председник Друштва за ДЦП Прибој.

У име општине Прибој учеснике и госте поздравио је председник општинске Скупштине Борис Мрдовић, који је поручио да ће локална самоуправа,и даље помагати рад овог Друштва али и организацију оваквих манифестација,и пожелео да гости из нашег града понесу само лепе и драге успомене.

Уз захвалност општини Прибој, што значајним средствима помаже рад особа са инвалидитетом, Јулијана Станисављевић из Министарства за рад, запошљавање, борачку и социјалну политику, повалчењем првог потеза на шаховској табли, отворила је турнир, уз поруку - Без обзира на резултате, које ћете остварити на 64 поља, данас су сте сви победници, а изгубио је само онај ко није дошао.

На турниру је прво место припало домаћину, који је остварио све победе. Екипу су чинили Славиша Шушањ, Шефик Кријешторац и Зоран Стевановић, док је резерва био Данило Стојић.

Друго место припало је шахистима из Београда, трећи су били Зајечарци, четврти је Свилајнац и пети Дољевац.

Савез за церебралну и дечју парализу Србије,уз помоћ ресорног Министарства, за најбоље је обезбедио медаље и пехаре, а додељене су и захвалнице свима, који су помогли организацију овог турнира.

Подсетимо,први Турнир пријатељства одржан је пре две године у Новом Саду, а прошле године у Панчеву. На првом турниру победници су такође били шахисти Прибоја, док су на прошлогодишњем турниру, заузели друго место.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj prijateljstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.027.063 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)