Gornjomilanovački većnici usvojili Lokalni akcioni plan zapošljavanja 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Gornjomilanovački većnici usvojili Lokalni akcioni plan zapošljavanja
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
04.07.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Na četrdesetosmoj sednici Opštinskog veća našlo se dvadeset četiri tačke dnevnog reda, a lokalni većnici usvojili su,



između ostalog, Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Gornji Milanovac za tekuću godinu. Predsednik opštine, Dejan Kovačević, podsetio je ovom prilikom da Opština Gornji Milanovac već dugi niz godina sprovodi mere koje se odnose na poboljšanje zaposlenosti u našem gradu, kao što su samozapošljavanje i stručna praksa.

„Ja insistriram da mera samozapošljavanja uvek ima prednost u odnosu na stručnu praksu, jer ona, pored toga što motiviše pojedince da se bave privatnom delatnošću, stvara i perspektivu da se neki posao razvije i otvara mogućnost zaposlenja i drugih sugrađana u okviru tog preduzeća. Što se tiče stručne prakse, uvek dajemo podršku mladima da svoje prvo stručno iskustvo steknu kako u lokalnim institucijama, tako i u privatnim preduzećima, jer nakon završene srednje škole ili fakulteta, uvek je poželjno da se odradi stručna praksa kako bi se mladi osposobili za bavljenje određenim poslovima”, rekao je predsednik Kovačević.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja, kao i svake godine, realizovaće se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja raspisuje sam Poziv i vrši selekciju kandidata.


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.350.641 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)