Бошко Обрадовић: Нисам више за бојкот избора 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Бошко Обрадовић: Нисам више за бојкот избора
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
11.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Да се одмах унапред изјасним, ја нисам више за бојкот избора.
Фото: ГЗС

Не смемо себи икада у Србији да дозволимо одржавање недемократских избора. Како? То је тема за интерни састанак уједињене опозиције на коме ћу рећи своје мишљење, изјавио је Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, говорећи за Нова.рс о својим плановима за будућност у сусрет председничким, београдским, као и најављеним ванредним парламентарним изборима.


Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, био је један од учесника дебате Института за европске послове, приликом које је говорио и за Нова.рс, објашњавајући да се морају стећи услови за фер и поштене изборе, али и наводећи да опозиција себи не сме да дозволи још један бојкот.


„Једино о чему Српски покрет Двери тренутно размишља јесте промоција нашег прогласа “Промена система – сигурност за све”, представљање програма Двери и наших кадрова, стручњака који могу да изнесу разне јавне политике које смо представили у међувремену, од обнове демократије и промене изборног система, преко лустрације и заштите животне средине, односно зеленог патриотизма, до разних урбаних политика, посебно овде у Београду, с обзиром на то да нам иду градски избори ускоро”, рекао је Обрадовић за Нова.рс и додао:


„То значи да наравно размишљамо и о изборима, и долазимо до кључног питања – какви су избори у Србији и има ли смисла на њима учествовати? Како да се изборимо да коначно добијемо елемтарне услове да ти избори буду поштени? То не можемо без заједничке сарадње опозиције и без обзира што смо се као Двери одлучили да пут до следећих избора наставимо самостално, ми смо апсолутно отворени за сарадњу са свим колегама из опозиције, како бисмо формулисали наш јединствен став како ти избори треба да изгледају, да са тим ставом заједно наступимо према нашој власти и према делегацији Европског парламента која треба да дође, с тим што се ја разликујем од осталих колега јер сам већ позвао Ивицу Даћића да хитно закаже консултације између власти и опозиције".


Обрадовић даље наводи да београдски, председнички и ванредни парламентарни избори треба да се одрже у различито време.


„Циљ је да се што пре договоримо о формату дијалога – када мора да почне, када мора да се заврши, како ће бити спроведене одлуке и колико ће остати времена до избора како би могли да профункционишу слободни медији и како би могло да се чује другачије мишљење у нашим медијима. Тек када дођу избори и видимо да ли они имају смисла, онда ћемо сести и опет разговарати са колегама из опозиције који је најбољи начин да се на те изборе изађе. Једно су председнички избори, друго су градски београдски, трећи су ванредни парламентарни. Ја се, између осталог, залажем и за то да избори треба да буду одвојени у различите термине”, рекао је лидер Двери.


Извор: Нова.рс/ ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bosko obradovic bojkot izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.835.312 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)