Данас почела исплата помоћи младима по 5.000 динара 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Данас почела исплата помоћи младима по 5.000 динара
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
16.12.2022 | 1 коментар(а)



За помоћ државе од 5.000 динара, до поноћи када је рок за пријаву истекао, пријавило се 963.807 младих, а како је за Танјуг изјавио министар финансија Синиша Мали,

исплата ове једнократне помоћи почела је данас.

„Као што смо и обећали одмах крећемо са исплатама и данас ћемо исплатити све оне који су примаоци новчане социјалне помоћи као и још око 450.000 младих који су се пријавили преко портала Управе за трезор. Исплату настављамо у понедељак, 19. децембра и првих два-три дана следеће седмице исплатићемо помоћ свима који су се пријавили и испунити обећање које смо дали", рекао је Мали.
Новац ће корисницима бити на располагању после девет часова, односно почетка рада платног промета и раскњижавања уплата од стране банака преко којих се помоћ исплаћује.

Мали је подсетио да је ове године младима већ два пута, прво у фебруару а потом и у јуну, исплаћивана помоћ у износу од по 100 евра у динарској противвредности.
„За исплату која је почела данас издвојили смо око шест милијарди динара и опет показујемо да бринемо о онима којима је наша брига најпотребнија. Ово је веома јак и велики сигнал нашим младима да мислимо о њима. Желимо да осете потребну сигурност и подршку од стране дрзаве Србије", рекао је министар Мали Тањугу.
Истакао је да се овом исплатом показује и снага наших јавних финансија.
Право на помоћ државе имају млади у узрасту измедју 16 и 29 година.

У фебруару је помоћ добило 1.059.411 а у јуну 1.105.196 младих, а овога пута укупан број за исплату, дакле када се сабере број оних који су се сами пријавили и број корисника социјалне помоћи као и оних на извршењу кривичних санкција, износи 1.001.446.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Gvozdenko

    Tuga



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.432.645 посета
    Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)