Збогом, уске кривине! 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Збогом, уске кривине!
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
30.08.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Завршена реконструкција првог километра златарског пута после 12 година од прекида радова

и након две године градње. Путари „шминкају“ деоницу Браношевац - Милановац, чека се део ограде и расвета. На Милановцу, због спора, „прескочено“ 100 метара пешачке стазе.

Коначно се и ово заврши?! Нема застоја, лакше за возаче, пешаци на стази, безбедни...

Овако, уз олакшање, од средине прошле недеље, говоре возачи, путници и пешаци за деонициу златарског пута Браношевац – Милановац, дугу један километар.

Ужички „Путеви“ уклонили су семафор са трасе - после две године радова на проширењу коловоза и градњи пешачке стазе средствима путне привреде Србије. Коловоз је, кажу путари, ширине 6,5 метара, а у кривинама 7,5 метара, док је пешачка стаза од два метра, а ригола 70 центиметара.

Пре 12 година је на Милановцу прекинута реконструкција пута Аљиновићи – Нова Варош или како се то у службеној администрацији путара и државе води ова саобраћајница - путу првог Б реда, број 29. Велики цех плаћен је због недостатка пројекта и нерешених имовинских односа, што је требало да буде учешће Општине у пројекту који је финансирала Европска банка за развој...

Пут је од великог значаја за повезивање градова Рашке области и околине, превоз путника и робе, а посебно за туризам златарског краја, па шумарство, пољопривреду и остале гране привређивања.

Према речима инжињера Адмира Пурковића, руководиоца радова, преостале су „ситнице“ и „шминкање деонице“. Уз постављање сигнализације, чека се ограда за деоницу изнад Махале, а путари су прескочили изградњу пешачке стазе на Милановцу.

 

„Чекамо одлуку Општине (потписан уговор) о решеним имовинским односима са власницима поседа, па да завршимо стотинак метара пешачке стазе (тротоара) и три стуба за јавну расвету ”, истиче Сабахудин Козица, директор погона ужичких „Путева“ у Пријепољу.

Златаринфо/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zavrsen rekonstrukcija prvog kilometra zalatarskog puta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.977.293 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)