Чачански песнички хоризонти 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачански песнички хоризонти
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
29.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Представљање књиге „Чачански песнички хоризонти” одржано је синоћ у у организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис”

и Књижевног клуба „Драгослав Грбић” уз поетско-музичко вече.

Програм су отвориле професорка виолине Јелена Рубаковић и професорка клавира Маја Милекић из Музичке школе у Чачку, а потом су стихове завичајних песника казивале песниња Данка Ђурковић и глумица Ирена Ангелова.
За збирку поезије која је представљена у току програма поговор је написла Зорица Лешовић Станојевић, новинар и песник. Она је посебно истакла да су „Чачански песнички хоризонти прилог за духовну трпезу нашега Града, али и читавог песничког народа. А за све нас, зрно благослова, среће и наде, да мислити, стварати, певати и волети – има смисла”.

Током вечери, у неколико наврата, публика је чула одабране стихове 37 аутора чије су песме објављене у збирци.


О даровима поезије и чачанском песничком небу који је пажљиво саткан, како је истакнуто у предговору књиге, приказала је председник Књижевног клуба „Драгосав Грбић” Радмила Рубаковић, професор и песник. „У збирци чачанских аутора преовладава мотив универзалног и интимног у љубави, животу и поезији. Галерија песничких ликова, са обе стране корица књиге, бави се питањем и одгонетањем суштине поезије”, казала је Радмила Рубаковић.
О уметничкој вредности лирике чачанских песника, њеној врсти, суштини и структури говорио је професор и писац Милутин Мића Миловановић.
Садржајан програм завршен је наступом флаутисткиња Милице Кучковић и Дуње Шиљковић, из класе проф. Вере Азањац.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.566.236 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)