Тодоровић: Повезивањем брзе саобраћајнице са Моравским коридором Мрчајевци добијају индустријску зону 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Повезивањем брзе саобраћајнице са Моравским коридором Мрчајевци добијају индустријску зону
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
09.03.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - На Дневном реду данас одржане, 62. седнице Градског већа града Чачка нашло је 17 тачака,
Тодоровић најавио изградњу индустријске зоне у Мрчајевцима, Фото: ГЗС

од којих се прва тачка односила се на израду Стратегије развоја културе града Чачка за период од 2023. до 2027. године.

„Свечаним отварањем 21. марта почињемо и званично улазимо у годину која је за нас изузетно важна. Али сама стратегија опредељује развој културе града Чачка у нарендих пет година. Радни тим од шест чланова, на челу са проф. др Милошем Папићем, чланом градског већа, осам месеци је радио на томе, са свим директорима и запосленима у установама културе и 12 фокус група које су обухваћене овом стратегијом. На Дневном реду се нашло и усвајање извештаја установа културе и Спортског центра `Младост`. После короне, рекао бих да смо се вратили на неки ниво од пре пандемије, на неку 2018. и 2019. годину, пре свега на број посетилаца иако смо прошле године имали нешто више поставки него у ранијим годинама”, рекао је након седнице Већа, први човек града на Морави, Милун Тодоровић.

Међу тачкама нашло се и доношење решења о изради планских аката детаљног плана за насељена места Липница и Виљуша, што ће, према речима Тодоровића олакшати живот становника тог дела Чачка. Данас се одлучивало и о земљишту на ком ће бити изграђен нови хиподром.

„За нас важна одлука, доношење Решења о експропријацији објеката и земљишта на траси улице Синђелићеве, као и улице Бирчанинове, да бисмо могли да кренемо првенствено у уклањање објеката, а пре тога и њихову исплату, а онда и изградњу улице Синђелићеве и њено спајање са Улицом војводе Степе, као и наставак Булевара војводе Путника. После шест година тешких борби око планског акта, утврђивања јавно интереса од стране Владе Републике Србије, дошли смо у ситуацију да усвојимо решење о експропријацији, дакле исплати земљишта за хиподром у Чачку. Око 30 хектара на 140 парцела у Прељини ћемо исплатити и ући у прву фазу изградње хиподрома. Убеђен сам, да ћемо у наредне две године имати, можда не највећи али један од најлепших и најуређенијих хиподрома у Србији”, казао је Тодоровић.

Једна тачка Дневног реда се односила и на одређивања економске цене летовања у одмаралишту града Чачка „Овчар” у Улцињу. Тако ће сада економска цена износити 21.800 динара за основце, 18.000 динара за предшколске групе, а 12.000 динара за треће и свако наредно дете. Као и прошле године, цене за треће дете важе до узраста осмог разреда, за разлику од ранијих година када је она важила до четвртог разреда основне школе. Плаћање економске цене летовања омогућено је у четири месечне рате. Бесплатно летовање предвиђено је за најбоље чачанске ђаке, кориснике услуга социјалног рада и народне кухиње.

Одговарајући на питање новинара о брзој саобраћајници која ће повезати Крагујевац и „Моравски коридор”, Тодоровић је рекао да је пројектно техничка документација као и избор извођача завршен.

„Ми смо, као град имали неколико примедби. Пре свега, тицале су се везе `Моравског коридора` са том саобраћајницом јер је то нама, за тај део града стратешки важно. И успели смо у тој нашој намери. Имаћемо укључење у делу Мрчајевци-Катрга, а нама је то важно јер је недалеко од те петље међународни аеродром `Морава` у Лађевцима, а желимо тамо и планским актом да предвидимо неку мини индустријску зону, вероватно у Мрчајевицма. То је добро, јер тамо постоји доста привредних субјеката. Отворићемо им могућност да имају култивисану и уређену иднустријску зону”, закључио је Тодоровић.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK VECE GRADSKO VECE MILUN TODOROVIC TODOROVIC MILUN MORAVSKI KORIDOR HIPODROM BRZA SAOBRACAJNICA INDUSTRIJSKA ZONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.335.229 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)