Миловановић: Нема приватизације „МБ Наменскe” Лучани, неистине шире зарад јефтиних политичких поена 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Миловановић: Нема приватизације „МБ Наменскe” Лучани, неистине шире зарад јефтиних политичких поена
Trenutno na sajtu: 270       |       Podeli:
31.10.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Генерални директор предузећа „МБ-Наменкса” АД Лучани Радош Миловановић демантовао је тврдње појединих политичких странака
Генерални директор „МБ Наменске” АД Луачни Радош Миловановић, фото: ГЗС

које пласирају причу да држава планира приватизацију, смањење плате и отпуштање радника у овом предузећу.
Обзиром да се у Општину Лучани у децембру месецу одржавају локални избори поједине партије покушавају да ширењем оваквих неистина, о једном од највећих и најуспешнијих предузећа у општини које је од стратешког значаја за безбедност РС, прибаве јефтине политичке поене, каже се у саопштењу у којем се даље наводи.

„Законом о производњи и промету наоружања и војне опреме, који је ступио на снагу 18. 05. 2018. године, законодавац је, већ у уводним одредбама, производњу наоружања и војне опреме препознао као делатност од стратешког интереса за Републику Србију (члан 3. став 1. тачка 2. Закона) и самим тим јасно указао на значај предузећа Одбрамбене индустрије Србије за државу.

У даљем тексту Закона, читаво поглавље (поглавље број V ) посвећено је групацији Одбрамбене индустрије Србије и у њему је децидно назначено да предузећа Одбрамбене индустрије Србије, у коју спада и наше, морају остати, као и до сада, у већинском државном власништву (члан 39. став 2. Закона).

Имајући у виду напред наведене законске одредбе, као и чињеницу да предузеће „МБ Наменска” АД Лучани ради са максималном упосленошћу капацитета, не постији никакав интерес државе за приватизацијом предузећа, тако да је јасна намера оних који такве приче пласирају у јавности, да, пред предстојеће изборе, изазову панику код запослених и увуку „политику” у круг предузећа.

У погонима нашег предузећа, у којима се одвија нарочито опасна производња, која захтева максималан ниво концентрације и посвећености сваког запосленог, „политици” није место. Зато ћу се , као у осталом и приликом претходних избора на свим нивоима власти, одлучно борити, да такве приче не поремете јединство колектива, радну и технолошку дисциплину, а самим тим и процес рада.

Држава и Министарство одбране стоје иза предузећа „Милан Благојевић-Наменска” Лучани, и пружају пуну подршку у остварењу још бољих пословних резултата. Одбрамбена индустрија је стратешки интерес Владе Републике Србије и државе, и све одлуке биће усмерене ка развоју, све бољим условима рада и освајању нових технологија. Фабрика „Милан Благојевић-Наменска” Лучани и даље ће расти и развијати се. Радници могу да буду мирни и са сигурношћу да планирају свој живот и будућност, везано за ову фабрику и ову општину. Улагаће се још више и запошљавати све већи број људи. Војна индустрија је од највећег интереса за Војску Републике Србије и саму државу, па је самим тим, приватизација предузећа „Милан Благојевић-Наменска” Лучани, апсолутно немогућа”, наводи се у саопштењу.

„Још једном подвлачимо да приоритетни задаци ове фабрике, државе и Војске Србије јесу: производња квалитетних производа, непрестална маркетиншка борба на светском тржишту наоружања и војне опреме, финансијска улагања и унапређење безбедности, здравља на раду и подизања стандарда радника”, навео је Миловановић у свом саопштењу.

ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Lucani MilanBlagojevic Namenska RadosMilovanovic saopstenje izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.439.695 посета
Тренутно на сајту: 270 посетилац(a)