Vučić: Dodatna industrijalizacija Valjeva, Bicerba menja stvari na bolje 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Vučić: Dodatna industrijalizacija Valjeva, Bicerba menja stvari na bolje
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
20.04.2023 | 0 коментар(а)



Valjevo - Fabrika nemačke kompanije Bicerba, koja je otvorena danas u Valjevu, dodatno će industrijalizovati taj grad,



koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je tokom obilaska fabrike i razgovora sa radnicima rekao da će radnici imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada.
„Brzu saobraćajnicu ćemo da završimo, to je naša obaveza, kao i prema građanima Valjeva", naveo je Vučić.

Rekao je da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će kada bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca putovanje trajati oko 50 minuta.

Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu u decembru iznosila 608 evra, dok će u Bicerbi biti značajno viša.

„Tek će da bude napretka. Bicerba menja stvari, pravi veliku razliku i kada je reč o zapošljavanju ljudi i tako što povećava primanja građana Valjeva. Dodatna industrijalizacija
Valjeva nas obavezuje da radimo i obnovu pruge od Valjeva do Vrbnice. Valjevo postaje centar putne i železničke infrastrutkure. Ostaje da uradimo i opštu bolinicu u Valjevu na 77.000 kvadrtnih metara, što će koštati gotovo 90 miliona evra", naveo je Vučić.

Takođe, istakao je da će u Valjevo do 15. oktobra stići gas, a u Bicerbu pre kraja godine.

Bicerba je od ključnog značaja za dalji razvoj, dodao je Vučić.

Vučić se prilikom obilaska upoznao sa vagama koje proizvodi Bicerba, a generalni direktor kompanije Andreas Kraut je tom prilikom istakao da je počastvovan i privilegovan zbog prilike da otvori postrojenje u Valjevu i izrazio uverenje da će u budućnosti Srbija biti prepoznata kao zemlja koja proizvodi najbolje vage.

Bicerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga i svetski dobavljač hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.
Radovi na izgradnji fabrke Bicerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 300 radnika, a investicija u prvoj fazi vredna je oko 21 milion evra.

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.854.052 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)