Нова радна места за теже запошљиве категорије 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Нова радна места за теже запошљиве категорије
Trenutno na sajtu: 298       |       Podeli:
08.03.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица– Национална служба расписала је конурсе за запошљавање теже запошљивих категорија, а субвенције се крећу од 150 хиљада у Чачку,



200 хиљада динара у Ивањици до 300 хиљада у девастираном подручју.

Добар пример запошљавња лица која су евидентирана на НСЗ јесте и предузеће 3М из Ивањице. Власник, Милић Савићевић, каже да су у протеклих 10 година кроз програме НСЗ, запослили 41 особу.

Фото: Глас западне Србије

“То су радници који су остали без посла у фирмама које су затворене, а нова радна су места су добили у предузећу 3М. То доста значи за нас, али и за њих. Ми смо добили финансијска средства као подстицај, а они су добили посао”, изјавио је Савићевић.

Радица Јелић из Ивањице, након затварања конфекције Јавор, остала је без посла, три године трагала је за новим радним местом, а поново је за машину села у предузећу 3М.

Фото: Глас запане Србије

“Примљена сам пре годину дана, задовољна сам радом јер радим посао који сам радила и тамо, који ми добро иде, пријављена сам, плата је редовна, у сваком погледу сам задовољна”, рекла је Радица Јелић.

У националној служби кажу да су и ове као и претходних година, расписали конкурс, за послодавце и теже запошљиве категорије.

“Те субвенције подразумевају једнократну исплату послодавцима, који запошљавају лица из следећих категорија, млади до 30 година старости који су неквалификовани, или са ниским квалификацијама, млад који траже посао дуже од 12 месеци, или млади који су имали статус или и даље имају статус деце без родитељског старања, лица старија од 50 година, технолошки вишкови, особе са инвалидитетом, као и лица која су жртва породичног насиља”, истакао је Никола Војиновић из НСЗ.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.915.466 посета
Тренутно на сајту: 299 посетилац(a)