Вршњачко насиље у основној школи у Ужицу 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Вршњачко насиље у основној школи у Ужицу
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
11.03.2023 | 0 коментар(а)



Ужицу - У ОШ „ Душан Јерковић“ у Ужицу два дечака сексуално су изнемиравала вршњака.



Вршњачко насиље се десило у другој половини фебруара, а према речима директорке школе Мирјане Максимовић покренути су сви потребни протоколи и васпитно-дисциплински поступци су у току.

Незванично сазнајемо да су два ученика осмог разреда у свлачионици школе између часова, на петоминутном одмору, терали свог школског друга да скине панталоне и љубили по грудима, док се он опирао. Да ситуација буде још гора, ту су била још два дечака, а испред свлачионице више њих, и нико није реаговао.

- Одмах по сазнању о случају насиља које се догодило, школа је предузела све потребне радње у складу са прописаним законским актима: прикупљање информација, обавештавање родитеља, састанак Тима за заститу деце/ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, којем су, по позиву школе, присуствовала и два представника Полицијске управе Ужице и обавештена је Школска управа Ужице. Покренути су васпитно-дисциплински поступци и они су у току. Израђени су оперативни планови заштите за све учеснике и они се спроводе – навела је директорка Максимовић.

Она каже да је школа у “досадашњим деловањима поступила и у наредном периоду ће поступати у складу са прописаним законским актима и Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање”.

С обзиром на то да појединци говоре о заташкавању, "гурању под тепих", нереаговању и необавештавању од стране школе, напомињем да је школа одмах одреаговала, предузела законом прописане радње, обавестила све оне које је требало да обавести и да чини све у интересу деце – додала је директорка Максимовић.

 

 

 

ГЗС/Курир.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola nasilje uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.666.301 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)