Pred čačanskim odbornicima izveštaji o radu javnih ustanova i izbor revizora za reviziju gradskog budžeta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Pred čačanskim odbornicima izveštaji o radu javnih ustanova i izbor revizora za reviziju gradskog budžeta
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
12.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Pred čačanskim odbornicima na današnjoj, 32. sednici aktuelnog saziva našao se dnevni red sa 23 tačke.



Kao i do sada, prva sednica u novoj godini rezerisana je za razmatranje izvešataja i programa rada javnih ustanova i institucija.

„Kadrovska komisija ima nekoliko predloga od kojih je možda najzanimljiviji predlog za imenovanje novog, starog direktora Centra za negovanje tradicije. Gospodin Rajičić, koji je bio u v.d. statusu je bio i jedini kandidat za mesto direktora i on će biti predložen da se izabere za mesto direktora ove ustanove. Pored ovoga imamo i pristupanje izradi izmene plana centra u Čačku. Jedan deo koji se tiče rimskih termi, a planom će se izmeniti odnosno dozvoliti još jedan, treći pristup termama”, rekao je predsednik gradske Skupštine, Igro Trifunović.

Predsedavajući gradskim parlamentom grada Čačka; Foto: GZS

JP „Gradac” je predložop izmenu plana detaljne regulacije za naseljeno mesto Loznica, što će stanovnicima tog čačanskog naselja rešiti probleme pri dobijanju građevinskih dozvola.

Trufunović se osvrnuo i na nedavni požar u stambenoj zgradi u naselju Ljubić kej, te istakao da je on u dva navrata primio stanare date zgrade kao i da je grad ponudio pomoć u njihovom privremenom smeštaju i renoviranju oštećenih stanova.

„Ja sam dva puta primio stanare. Odmah sutradan nakon požara zajedno sa profesionalnim upravnikom Jojićem. Primo sam dve porodice koje nisu imale smeštaj, a prethodnu noć su proveli kod rodbine. Pokušali smo da im obezbedimo adekvatan smeštaj i to je bila sigurna kuća grada Čačka gde boravi za sada samo jedna osoba. uslovi su izuzetno korektni. Oni su u popodnevnim časovima napustili taj objekat jer im se nije dopalo što se radi o kolektivnom smeštaju. Oni su imali posebne, odvojene sobe za spavanje ali podrazumeva zajedničko korišćenje kuhinje i dnevne sobe. Imali smo još neke predloge za smeštaj u sportskom centru, čak i da im platimo, međutim ostalo je da se sami snađu”, rekao je Trifunović.

On je rekao da je ponovo ovoga jutra, pre početka 32. sednice gradskog parlamenta ponovo primio profesionalnog upravnika sa dva predstavnika porodica čiji su stanovi oštećeni vodom prilikom gašenja.

„Mi smo ponudili da izađe komisija, koja će u toku dana eventualno sutra izaći na teren, s obzirom na to da su oni predali zaghteve za pomoć. Ti zahtevi idu na Gradsko veće. Ja moram da podsetim da je grad Čačak i u prethodnim godinama izlazio u susret kada dođe do ovakvih situacija. Ni ovoga puta ta pomoć neće izostati. Što se tiče gradskih stanova, tu imamo problem u smislu tih kroisnika koji su ranije bili korisnici Centra za socijalni rad. Grad Čačak je preneo upravljanje tim stanovima na Gradsku stambenu agenciju. Ti korisnici koji su imali rešenja od Centra za socijalni rad su bili smešteni u njima. Grad Čačak će snositi svu štetu koje će ili osiguranje nadoknaditi, s obzirom na to da je zgrada bila osigurana i ono pokriva štetu na zajedničkim delovima zgrade”, kazao je Trifunović.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI CACAK SKUPSTINA ODBORNICI IGRO TRIFUNOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.380.268 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)