Нисте били у Гучи уколико нисте пробали специјалитете домаће кухиње у драгачевским ресторанима 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Нисте били у Гучи уколико нисте пробали специјалитете домаће кухиње у драгачевским ресторанима
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
02.08.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Угоститељска страст која траје више од пола века, сваки осврт у прошлост је гледање у простор
Фото: ГЗС

у ком се укрштају митови, предања и документована историја. У причи о Кафани код Дача, једној од најстаријих кафана у Гучи, нема митова, али има много докумената. Отворила је врата давне 1967. године, а власници са поносом настављају традицију.

У породици је сада трећа генерација која је са поносом наставила породични посао. Више од пола века након оснивања, док стасава четврта генерација, овај споменик културе и традиције живи свој живот и често се помиње као најбоља кафана у Гучи. Кафана Код Дача увек је пуна гостију са различитих меридијана на чијим се лицима огледа радост и уживање у сваком залогају врхунски припремљене хране. Преносећи традиционалне вредности изузетне хране, гостопримства и доброг васпитања у угоститељство данашњице, потомци ове угоститељске династије са страшћу својих предака наставијају стари посао.

Препорука три специјалитета која морате пробати у кафани:

-телећи котлет

-ћуретина са млинцима

-пљескавица на кајмаку

Ту је и незаобилазни дезерт који не смете никако пропустити.

• Савремени ресторан Златна труба - Нордиц Гуча

Ресторан Нордиц са баштом која се простире на преко хиљаду квадрата може се похвалити одличном понудом интернационалних јела као и традиционалних драгачевских специјалитета по веома приступачним ценама. Захваљујући овом комплексу, Драгачево је добило савремени туристички и угоститељски објекат који на репрезентативан начин представља ову варошицу у најлепшем светлу домаћим и иностраним туристима.

Сви концерти су бесплатни и то је поклон некадашњег хотела Златна труба, данас Хотела Нордиц свим љубитељима трубе.

Препорука три специјалитета која морате пробати:

-хајдуцки ћевап

-купус из земљаног лонца

-вруће јагњеће печење


• Етно ресторан Броћића авлија


Овај ресторан налази у близини централних збивања током Сабора трубача у Гучи. Пружа својим гостима посебне чари уз квалитетан звук трубе који леди крв у жилама. Мајсторски оркестри су спремни да и ове године стварају успомене које остају заувек урезане у срцима сабораша. Посетиоцима Гуче Авлија је незаобилазна станица.

Специјалитети српске традиционалне кухиње, сервирани на старинском столу и везеном столњаку буде носталгију.

Јела која препоручујемо за дегустацију током Сабора су:

- јагњеће и прасеће печење, тек скинуто са ражња

- свадбарски купус који се крчка на жару током целог дана

- хајдучки ћевап, посебан специјалитет Гуче.

Док за дезерт препоручујемо домаће пите и ситне колаче. Све то добија посебну вредност због аутентичног изгледа сваког детаља унутар Авлије, али и љубави и страсти вредних запослених. Већ 12 година Броћића Авлија пише своју причу и буди дух традиције у души сваког госта.

• Ресторан Драгачевски хоризонти

Потрудили су се свакога да намаме једним посебним специјалитетом, а то су ДВА БИКА НА РАЖЊУ. Сложићете се да је Гуча једино место где можете пробати овај специјалитет, поред тога шеф кухиње предлаже још пар незаобилазних јела:

-прасе на ражњу

-гулаш од дивљачи

-купус из земљаног лонца.

• Централ ИН

Одмах поред чувеног споменика трубачу место где млади могу да наставе провод након обиласка свих кафана и дегустације специјалитета уз трубаче и ДЈа провод тек може да почне.

 

ГЗС/Медиа портал




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.075.072 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)