Ухапшено 17 мафијаша. Заједничком акцијом полиције и БИА руководио лично министар Братислав Гашић 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ухапшено 17 мафијаша. Заједничком акцијом полиције и БИА руководио лично министар Братислав Гашић
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
12.11.2022 | 0 коментар(а)



Београд - У акцији којом је руководио лично министар унутрашњих послова Братислав Гашић јуче је ухапшено 17 чланова криминалне групе

која је, између осталог, планирала ликвидацију људи из државног врха. Пало је 17 чланова групе „Врачарци”, коју су водили Никола Вушовић Џони и Урош Пиперски. Овај други је налоге добијао директно од Џонија, а свима је шеф био Радоје Звицер, вођа „Кавчана”.

Како је саопштило Тужилаштво за организовани криминал (ТОК), у заједничкој акцији полиције и БИА, по налогу ТОК-а и у сарадњи с Европолом, ухапшено је 17 људи, припадника организоване криминалне групе осумњичених за више најтежих кривичних дела, међу којима су три убиства, пет покушаја убистава...

„Ову групу је финансирала организована криминална група „Кавачи” и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Србији, па и за напад на највише државне функционере”, наводи ТОК.

„Врачарце” предводе Н.В. и У.П. (иако ТОК наводи иницијале зна се да су у питању Вушовић и Пиперски), а у акцији су у раним јутарњим сатима ухапшени Л. Ц., И. Б., Д. М., Н. Б., В. М., Н. М., С. М., А. М., Н. К., Н. Т., М..Т., Ј..Б., Ђ. К., Н. Ј., А. Н., Н..В. и Д..Н.

Претресено је више од 50 локација, укључујући и више путничких моторних возила. Одузето је више комада ватреног оружја, већа количина новца, неколико луксузних путничких возила и криптованих телефона. Како је такође саопштено, у претходном периоду је неколико припадника ове организоване криминалне групе ухапшено у иностранству.

Заплењена већа количина новца, Фото: Принтскрин, Јхаутјуб

Како су објавили медији, оно што је посебно интересантно и што карактерише групу „Врачарци” јесте то да су сви носили скупоцене торбице марке луј витон, а на њиховом удару у последње време били су кафићи и фризерски салони које су рекетирали.

Ухапшен и бивши муж Тамаре Ђурић

Међу ухапшенима је и Никола Качаревић, бивши муж старлете Тамаре Ђурић. Ђурићева са Качаревићем има ћерку којој је такође дала име Тамара. О њиховој свадби медији су данима писали.

Где су Вушовић и Пиперски?

Никола Вушовић Џони дуго је у бекству, након што је приведен у Доминиканској Републици, где је неколико дана касније волшебно пуштен из затвора и од тада му се губи сваки траг. Неизвесно је и где се налази Урош Пиперски, за којег се испрва пронела нетачна информација да је међу јуче приведеним члановима банде. Постоје непотврђена сазнања да је негде у иностранству у притвору или затвору, међутим, за то нема званичне потврде.

1. Драган Ристић Чађо убијен је 10. септембра 2020. у Калуђерици. Тог дана Ристић је изашао из свог „аудија". Нападач му је тада пуцао у главу и груди, а потом га оверио.

2. Ликвидација Александра Халабрина до данас није решена. Халабрин, из Јаношика код Алибунара, нестао је 20. марта 2020. на Бањици, а његово тело пронађено је месец дана касније у месту Парцани код Сопота.

3. Александар Шарац, иначе припадник међународне банде „Пинк пантери" и близак „Шкаљарском клану”, убијен је октобра 2020. у гаражи ТЦ „Ушће”. Неколико дана пре тога безуспешно су покушавали да га намаме и убију у исто време кад и Лазара Вукићевића, који је убијен у кући страве у Ритопеку.


ГЗС/Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


HAPSENJE BRATISLAV GASIC MUP UKP TOK TUZILASTVO Z AORGANIZOVANI KRIMINAL VRACARCI BIA BEZBEDNOSNO INFOMRATIVNA AGENCIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.159.343 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)