Како послује Странка Муамера Зукорлића: 21 препорука ДРИ за уклањање неправилности у финансијама 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Како послује Странка Муамера Зукорлића: 21 препорука ДРИ за уклањање неправилности у финансијама
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
05.12.2019 | 0 коментар(а)



Нови Пазар - Након увида у документацију, Државна ревизорска институција (ДРИ) сачинила

је извештај о пословању Странке правде и помирења (СПП) за 2018. годину, у коме се наводе уочене неправилности које су се односиле на финансијске извештаје и правилност пословања.

Када је реч о неправилностима, ДРИ је у свом извештају навела да је странка (СПП) исплатила физичким лицима на име месечног ангажовања за активности на терену и рад са чланством у 2018. години укупан нето износ од 2.325.000 динара. Међутим, уз наведене исплате није обрачунат нити плаћен порез на зараде у износу од 188.000 динара, као ни доприноси за обавезно социјално осигурање у износу од 1. 204.000 динара.

Странка није уговорима уредила права, обавезе и одговорности са седам ангажованих лица на спровођењу активности на терену и рад са чланством, којима је у 2018. години извршена исплата у укупном нето износу од 2. 325 000 динара.

Такође, према извештају ДРИ странка није уносила у дневник благајне пословне промене по основу готовине, а приказано стање новчаних средстава у главној књизи на рачуну благајне у износу од 2.599.000 динара, које потиче из ранијих година, није документовано, нити пописано, што није у складу са Законом о рачуноводству, због чега се службеници ДРИ нису уверили у исказани износ готовине у финансијским извештајима.

Странка правде и помирења, према извештају ДРИ није извршила усаглашавање плаћених аванса у износу од 1.720.000 и обавеза према добављачима у износу од 822.000 динара, нити је извршила попис, што није у складу са Законом о рачуноводству, због чега се нису уверили у исказани износ плаћених аванса и обавеза према добављачима у финансијским извештајима.

У извештају се такође наводи да странка није донела финансијски план за 2018. годину, Правилник о чланарини и друга општа акта уређена Статутом.

На основу ових уочених неправилности ДРИ је дала 21 препоруку ради њиховог уклањања, те је странка у обавези да достави одазивни извештај о отклањању откривених неправилности и доказе о поступању по датим препорукама.

Иначе, у току ревизије СПП је обрачунала порез и доприносе у укупном износу од 1. 392.000 динара и поднела надлежном органу појединачне пореске пријаве за порезе и доприносе, на извршене исплате физичким лицима у 2018. години. Странка је такође уговором уредила међусобна права, обавезе и одговорности између странке и лица одговорног за финансијско пословање.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


spp muamer zukorlic dri nepravilnosti finansije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.622.307 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)