Ариљски малинари више не ризикују: Осигурали своје фабрике под отвореним небом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Ариљски малинари више не ризикују: Осигурали своје фабрике под отвореним небом
Trenutno na sajtu: 585       |       Podeli:
31.03.2022 | 0 коментар(а)



Aриље - Центар производње црвеног злата управо је Ариље, како би сачували свој производ од елементарних непогода



и могли мирно да спавају малинари су своје засаде осигурали.

"Пре него што почнемо са било каквим радовима у нашим малињацима, прво их осигурамо. Осигурање је у претходном периоду веома приступачно , држава сувенционише са 70 одсто, док произвођач даје 30 одсто. Свима нама осигурање много значи јер смо много опуштенији током рада и знамо да ћемо на крају производње имати сигуран приход без обзира на то какве ће временске прилике бити. Сведоци смо да је у последњих неколико година било свега, од мраза, кише, па до суше, тако да је осигурање спас за српског пољопривредника, каже малинар Драгош Луковић за ГЗС.


Фото: ГЗС

" Ово је прилика коју малинари треба да искористе и не ризикују своју производњу под отвореним небом јер улог је заиста велики", додаје Луковић.
Оно што малинарима ове године отежава производњу као и свим осталим пољопривредницима јесте недостатак сезонских радника.


Фото: ГЗС

" Спремни смо да раднике добро платимо, али их је све мање заинтересованих да раде у ариљским малињацима. Биће проблем ко ће обрати ариљске малињаке", каже Луковић.


Фото: ГЗС

Оно што је ове године евидентно јесте да ће цена малине имати високу цену, али нас прати знатно поскупљење репроматеријала. Колика ће рачуница бити, још је рано да се закључује, обзиром да тек улазимо у малињаке и месеци пред нама итекако могу да нас изненаде и снегом и мразом, закључује Луковић.

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARILJSKI MALINJACI OSIGURANO CRVENO ZLATO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.311.660 посета
Тренутно на сајту: 586 посетилац(a)