Од данас онлајн настава једино у Ивањици, Новом Пазару и Ужицу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од данас онлајн настава једино у Ивањици, Новом Пазару и Ужицу
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
27.09.2021 | 0 коментар(а)



Онлајн настава од данас ће се примењивати у средњим школама у три локалне самоуправе - Ивањици, Новом Пазару и Ужицу.

Од прошлог понедељка трећи модел наставе примењивао се у средњим школама и у Бајиној Башти, Лебану, Лајковцу, Љигу, Белој Паланци и Сремској Митровици.

Комбиновани модел наставе у 7. и 8. разреду основних школа од данас се примењује у четири локалне самоуправе - Крагујевцу, Ивањици, Лајковцу и Ваљеву, а од прошлог понедељка такав модел наставе одвијао се у основним школама у девет општина и градова.

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од данас у средњим школама у 18 локалних самоуправа.

Од 20. септембра било је укључено 27 локалних самоуправа више.

Комбинована настава изводиће се у средњим школама у Београду, Ваљеву, Врању, Лесковцу, Лајковцу, Лебану, Прокупљу, Убу, Чачку, Бајиној Башти, Великој Плани, Владичином Хану, Љигу, Крагујевцу, Сјеници, Шапцу, Нишу и Сремској Митровици.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел наставе, тачније непосредна настава у школама.

Како је Министарство просвете раније саопштило, пре доношења одлуке за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, као и подаци из надзора о оболевању ученика и наставника.

У школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана, уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција ковида.

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola nastava kovid

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.474.098 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)