У Новој Вароши први пут организовано ломљење чеснице 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
У Новој Вароши први пут организовано ломљење чеснице
Trenutno na sajtu: 299       |       Podeli:
08.01.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - У присуству великој броја Нововарошана, свештеника и локалних званичника, по први пут, на реконструисаном тргу војводе Петра
Први пут у Новој Вароши ломљење чеснице на тргу, фото: ГЗС

Бојовића у Новој Вароши обављено је ломљење божићне чеснице. Она је била пречника 120 центиметара коју је за ову прилику припремила пекара “Бојић” из Прибоја .

За сваки новчић који су најсрећнији малишани у чесници пронашли добили су по хиљаду динара, док је главна награда била златан дукат. Пре ломљења чесница је освештана, присутним грађанима бесплатно је служено кувано вино  а наступио је и трубачки оркестар Ивана Ђенадића.

Први човек општине Радосав Васиљевић честитајући Божић окупљеним грађанима, навео је да је од великог значаја то што на дан најрадоснијег хришћанског празника сви дају допринос у очувању вере и традиције.–  Језик, закон и обичаји се морају поштовати свуда у свету, па тако и у Србији и у нашој Новој Вароши. Ми управо вечерас поштујемо своје обичаје и због тога смо се окупили на тгру да ломљењем чеснице покажемо поштовање према нашој вери и традицији – казао је између осталог Васиљевић.

Ломљење чеснице привукло више стотина грађана Нове Вароши, фото: ГЗС

Иначе, ломљење чеснице организовала је Туристичка организација Златар и локална самоуправа, уз благослов Епархије милешевске.

ГЗС/ ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cesnica nova varos lomljenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.385.085 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)