Деца ФК „Војводина” у гостима ФК „Слатина”: Оба тима имају велике шансе да се једног дана похвале будућим тријумфима својих фудбалера 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Деца ФК „Војводина” у гостима ФК „Слатина”: Оба тима имају велике шансе да се једног дана похвале будућим тријумфима својих фудбалера
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
26.09.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Кажу да се права и најдуговечнија пријатељства стварају се кроз спорт, па је посета ФК. „Војводина”



фудбалском клубу „Слатина” у истоименом селу први корак ка успешној сарадњи ова два клуба са дугом традицијом.

Васа Тепшић, тренер Војводине генерације 2010. године, фото: ГЗС

„Оно што важно и круцијално је да деца из Војводине упознају децу из западне Србије да са њима размене искуства и што се тиче фудбала, и школе и свега осталог што је занимљиво том узрасту. По мом мишљењу не постоји боља ствар за њих и њихов социјални развој, као и даље дружење”, рекао је Васа Тепшић, тренер Војводине генерације 2010. године и додао да је ФК „Војводина” позната по томе што добро ради са децом и много њих данас игра фудбал у светским оквирима и дају све од себе да буду још бољи и квалитетнији.

Лазар Чикириз, директор Основне школе „Бранислав Петровић” у Слатини, фото: ГЗС

Основна школа „Бранислав Петровић” из Слатине препознатљива је по томе што као једина у западној Србије у којој деца од првог разреда могу тренирати тенис, а од сада се може похвалити и младим фудбалерима Војводине из слатинског клуба.

„Овај терен је имао велике утакмице, три пута до сада је угостио ФК „Партизан”, „Црвену звезду” пре девет година, ево сада и ФК „Војводину” најстарији клуб у Србији, који основан 1914. године. Тако данам је драго што смо успоставили сарадњу са дуговечнијим великаном, да не уздвака ова два, посебно нам је драго што је наш бивши ђак и фудбалер из Слатине помоћни тренер у Војводини и што су они наши гости.Ово је прилика да размениомо искуства, ми имамо младе селекције и у оквиру школе и у оквиру пројекта фудбалског Савеза базичног фудбала и радимо са децом од првог до четвртог разреда. Важно је поменути да ФК „Слатина” има дугу традицију, пуних 70.година и приликом Џајићеве посете, он је рекао да је то за поштовање, тако да ФК „Војводина” броји 108 година, ми 70 идуће, па се надамо да ћемо развити сарадњу и можда дође до неке званиче утакмице”, рекао је Лазар Чикириз, директор Основне школе „Бранислав Петровић” у Слатини.

Лазар Лазаревић, помоћни тренер ФК „Војводина”, млађих категорија, фото: ГЗС

Прве фудбалске кораке помоћни тренер млађих категорија ФК „Војводина”, Лазар Лазаревић направио је у свом родном поморавском селу на терену ФК „Слатина” и он је овом приликом искористио могућност па је у свој крај довео своје фудбалере из Војводине, како би их упознао са другарима из овог дела западне Србије.

„Сећам се својих првих корака на овом терену, на који ме је отац довео, сећам се првих тренинга и утакмица. Данас сам веома сам поносан што смо успели да уприличимо и да дођемо, односно путем ка Рашки, свратимо у Слатину, што можда у будућности успемо да направимо сарадњу. Ово је велики корак и за Слатину, као и за нас у Војводини”, изјавио је Лазар Лазаревић.

Деца ФК „Војводина” у гостима ФК „Слатина”, фото: ГЗС

Упорност се исплати, поручио је Лазаревић млађим генерацијама оба тима.

„Саветовао бих да буду упорни, јер се упорност, рад и труд на крају увек исплате, пут јесте свакако трновит, али када дођете до овако неког нивоа, онда знате да сте остварили свој циљ”, закључио је Лазар Лазаревић.

Милош Урошевић, председник ФК „Слатина”, фото: ГЗС

Оба тима имају велике шансе да се једног дана похвале будућим тријумфима својих фудбалера, јер школа је на првом месту, а затим фудбал, такозвана најважнија споредна ствар на свету, а када се све то помножи са упорношћу, нема дилеме - то је добитна комбинација.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


FK VOJVODINA FK SLATINA LAZAR LAZAREVIC LAZAR CIKIRIZ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.387.457 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)