Како спречити лопове? 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Како спречити лопове?
Trenutno na sajtu: 313       |       Podeli:
10.11.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Испред кућице за одмор украј једног од државних путева у нововарошкој општини

на две даске, приковане за оморике, видан натпис црвеном бојом: „УПОЗОРЕЊЕ!!! НЕ КРАДИ”. Је ли то власник урадио из превентивних разлога или га је ојадио лопов, можда лоповска дружина...?!

Ето, после оних силних табли са натписима о забрани бацања отпадака и порука власницима да смеће носе својој кући, са еколошких се прешло на још озбиљније проблеме, на отимаче имовине и њихову дрскост и безобразлук.

Докле смо то стигли...? Можда још чудније звучи објава власника једне сеоске куће да ће у случају да ухвати лопова – графитом на јавној згради објавити његово име...? Други је, пак, разгласио по селу – да ће правду узети у своје руке...?!

У чаршији се, кажу, најчешће краду огрев, бензин, гуме, роба из продавница...Према вестима из више сеоских средина и туристичклих зона - краде се све: од алатки и делова пољопривредних машина до стабала, трупаца и цепаница, иструганих рогова и греда, па ситне стоке, до плодова из башти, зимнице, ракије из подрума, меса из сушара, делова покућанства...?!

Јапија и огрев омркну, а не освану

Многи се од лопова штите расветом, псима пуштеним и на ланцу, камерама видео-надзора, честим обиласцима, понекад заседом... Ипак, многе усамљене куће, поготово у раштрканим засеоцима и забрани уз шумске путеве на мети су оних са дугим прстима. Да су ствари нетрагом нестале сазна се тек после неколико месеци, а за актере – никад! Неки, кажу, и не пријављују нестанак – да се лопови не би још више осилили...?!?

У низу засеока тврде: што му очи виде – руке му не оставе... Или: узима све што није везано за небо! Говори се и о дуетима или „мобилним тројкама“, које у ноћне походе, а негде и у сред бела дана, одлазе опремљени телефонима, приколицама..!? Погодују ли крађама све нижи животни стандард и економска криза или ниске казне, гледање кроз прсте и мали број оних којима се ушло у траг...?!

 


Златар инфо. Д. Гагричић / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos lopovi kradja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.125.415 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)