Србија од Шпаније купује два авиона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Србија од Шпаније купује два авиона
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
23.02.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић боравиће данас у једнодневној радној посети Краљевини Шпанији.

Вучић ће имати одвојене сусрете са краљем Шпаније Фелипеом VI и председником Владе Педром Санчезом, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

Током боравка у Мадриду, Вучић ће присуствовати потписивању Уговора о куповини два транспортна авиона C-295 Cаsа компаније "Ербас".
Уочи одласка у Мадрид, Вучић је најавио да ће позвати краља Фeлипeа и премијера Санееза да посете Србију.

„Српски и шпански званичници имају ретко сусрете, они нису били у Београду 50 година. Позваћу краља Филипа Шестог и премијера Санчеза да посете Србију. Oни су искрени пријатељи наше земље и то је веома важно за нас”, рекао је Вучић.

Када је реч потписивању уговора којим Србија купује два транспортна шпанска авиона, Вучић је истакао да је то веома важно за нашу земљу.

„То је значајно јер ћемо имати све више аеродрома, моћи ћемо да повезујемо Краљево и Ниш, и Београд, и Бачку и Банат, и Пчињски округ, а то је веома важно и у савременим маневрима и у тренуцима када вам је потребно померање ваших снага и померање јединица”, рекао је Вучић.

Робна размена између Србије и Шпаније бележи раст последњих година, а као најатрактивније секторе за улагања у Србији, Шпанија издваја обновљиве изворе енергије, саобраћајну инфраструктуру, агроиндустрију, енергетику и заштиту животне средине.

Реалне изгледе за повећање извоза на шпанско тржиште имају производи гумарске, дрвне и индустрије намештаја, те прехрамбени производи, смрзнуто и конзервирано воће.


ГЗС/021.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SRBIJA Å PANIJA AVIONI VOJSKA CASA C295 AIRBUS ERBAS VOJSKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.479.719 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)