Село које је највише напредовало у последњих десет година 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Село које је највише напредовало у последњих десет година
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
20.03.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Село Прањани али и остала која су у овом крају Горњомилановачке општине највише су напредовала у последњих
Дејан Ковачевић посетио Прањане, фото: ГЗС

десетак година. Наравно, број 1. је село Прањани које се издигло крупним корацима далеко изнад осталих брдско планинских сувоборских села.

Прањани су добили модерну саобраћајницу која их повезује са ауто путем Милош Велики што је инвестиција од неколико милиона евра. Добили су на падинама овог села саграђен Горски аеродром који је историјско место не само у Србији него и у погледу вишедеценијске историје овог дела Европе. У Прањанима је смештен и јединствен  Сабор виолиниста Србије који се већ наредне године одржава четврти пут узастопце ће наредне године обележити мали јубилеј , пет година од оснивања и који окупља на десетине хилјда љубитеља виолине.


Ковачевић: Настављамо да подижемо још овај крај


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић који је данас посетио месну заједницу Прањани казао је да већ у неколико наредних дана почиње градња канализационе мреже за ово насеље а у плану је и градња водоводне рзавске мреже која ће здравом пијаћом водом напојити овај крај. Кроз село је потпуно реконструисана главна саобраћајница а општина Горњи Милановац дала је пресудни утицај у оснивању Сабора виолиниста Србије.


"Знам да ће то народ овог краја препознати и знам да ће подржати управо ову политику коју спроводи држава Србија и председник Александар Вучић, уз помоћ локалне самоуправе" рекао је Дејан Ковачевић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Kovacevic pranajni ulaganja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.517.779 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)