Јавни увид Нацрта Стратегије развоја социјалне заштите општине Прибој 2021 - 2025 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Јавни увид Нацрта Стратегије развоја социјалне заштите општине Прибој 2021 - 2025
Trenutno na sajtu: 301       |       Podeli:
24.11.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - На основу потписаног Меморандума о разумевању између општине Прибој и ГИЗ-а

22.05.2019. године, општина Прибој је приступила пројекту „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“, који спроводи ГИЗ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, наводи се на сајту општине Прибој.

Тежиште ће бити на унапређењу услуга социјалне заштите које одговарају на потребе осетљивих група (односно особа са инвалидитетом, деце, старих, жена, жртава насиља, Рома, миграната и других).

Обавезе које проистичу из потписаног Меморандума се односе на достављање релевантних података и учешће сарадника у процени актуелног стања у области социјалне заштите у општини Прибој и обезбеђивање несметаног рада експертског тима ангажованог од стране ГИЗ-а.

Такође, пројектом је предвиђено и усвајање нове Стратегије развоја социјалне заштите општине Прибој за период 2021-2025. У циљу израде Стратегије развоја система социјалне заштите општине Прибој, формирана је Радна група коју су чинили представници/це локалне самоуправе као носиоца процеса и представници/це локалних институција и организација који се баве подршком лицима из социјално осетљивих категорија. Улога Радне групе била је да омогући реализацију свих фаза процеса стратешког планирања - прикупљање и анализу података релевантних за процес планирања у области социјалне заштите, дефинисање циљева и активности Стратегије засноване на резултатима анализе података, спровођење јавне расправе, израду финалног документа Стратегије и усвајање Стратегије.

Стратегија развоја социјалне заштите oпштине Прибој за период од 2021-2025 доноси се у складу са Законом о локалној самоуправи („Сл. гласник РС", бр. 129/2007, 83/2014 - др.закон, 101/2016 - др. закон и 47/2018) и чланом 20. који дефинише да општина преко својих органа, у складу са Уставом и законом: доноси свој статут, буџет и завршни рачун,просторни и урбанистички план и програм развоја општине.

Стратегије развоја социјалне заштите општине Прибој је плански документ којим учесници у планском систему, у складу са својим надлежностима, утврђују или разрађују већ утврђене јавне политике, а у складу са Законом о планском систему ("Сл. гласник РС", бр. 30/2018)и члановима 14 и 26.

Закон о социјалној заштити чл. 20 („Сл. гласник РС“ 24/2011) дефинише улогу јединица локалне самоуправе у изради програма унапређења социјалне заштите који обухвата мереи активности за подстицај и развој постојећих и нових услуга социјалне заштите, а који се финансирају из буџета јединице локалне самоуправе.

Нацрт Стратегије развоја социјалне заштите општине Прибој 2021-2025 може се погледати на званичном сајту општине Прибој.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj giz saradnja socijalna zastita

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.478.796 посета
Тренутно на сајту: 301 посетилац(a)