Приступачност ОСИ на територији Ивањице прилагођена и у угоститељским објектима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Приступачност ОСИ на територији Ивањице прилагођена и у угоститељским објектима
Trenutno na sajtu: 511       |       Podeli:
13.12.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Ивањичанки Драгани Савић, церебрална парализа дијагностикована

дијагностикована је када је имала само три године. Она данас ради у Удружењу за церебралну и дечију парализу у тој варошици и студент је Факултета организационих наука. Након што је овог лета добила инвалидски скутер, она без проблема долази на посао, завршава све неопходне обавезе које су потребене за несметано функционисање у друштвеној заједници.

Драгана Савић ОСИ, фото: ПЗС

„Могу да обиђем град, раније нисам могла то сама, сада ми је много забавније и све ми је приступачније, могу на много места да приђем и обиђем све што пожелим”, објаснила је Драгана.

За ову младу девојку социјални живот је сада много лакши, напредак у њеном животу је евидентан и како кроз осмех каже, она данас лакше излази на паузу на кафу, до хотела, који јој је приступачан, јер су у том угоститељском објекту архитектонске баријере уклоњене.

Драгана Савић ОСИ, фото: ПЗС

„Сада је то другачије, ја идем улицом људи ми се јављају, седнемо да попијемо кафу, чак по некад и не планирано, а раније је то све морало уанпред да се испланира и договори , сада је заиста много боље”, рекла је Драгана.

Драгана Савић ОСИ, фото: ПЗС

Из хотела „Парк” у Ивањици истичу значај приступачности ОСИ, као и развој и подизање свести о људима, који представљају важан део наше свакодневнице.

Предраг Трнавац, директор хотела „Парк” у Ивањици, фото: ПЗС

„Управо, могућност нашег хотела „Парк” да омогући приступ особама са инвалидитетом ишао је у прилог томе да се у нашем објекту одржи прослава 20 година постојања Друштва за церебралну и дечију парализу у Ивањици. Хотел је у потпуности прилагођен ОСИ, од улазене рампе на улазу у хотел, па до пристуопних локација бару, рецепцији, ресторан сали”, рекао је за ПЗС Предраг Трнавац, директор хотела „Парк” у Ивањици.

Приступачност ОСИ на територији Ивањице прилагођена и у угоститељским објектима, фото: ПЗС

Безбедност и лагодна приступачност ОСИ до угоститељских објеката, једна је од важнијих ставки за интеграцију, као и за њихов квалитетнији начин живота.

ПЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pristupacnost ivanjica hotel park predrag trnavac dragana savic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.315.852 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)