коју су заједнички покренули, Сачијада у Прибоју. Ова екипа потпалила је незванично највећи сач на свету са око 120 килограма јагњетине и најавила озбиљне припреме за Гиниса.
Ненад Ћеха, учесник Сачијаде,Удружење Прибојаца Јагат, Нови Сад Фото: ГЗС
У сачу пречника два метра, око четири сата крчкала се јагњетина заједно са поврћем како би се овај гурмански специјалитет представио на 14. по реду манифестацији Златни сач.
Драган Вукотић, кувар, Фото: ГЗС
Највећи сач на свету пречника 200 цм и капацитета 500 литара прављен је у Београду, јагњетина је из околине Прибоја, а да би био врхунског укуса, побринули су се кувари из Новог Сада.
Мирко Тошић,један од домаћина Сачијаде, Фото: ГЗС
Слободан Цветковић,директор Новосадског сајма , Фото: ГЗС
Драгиша Вујовић, учесник Сачијаде, Фото: ГЗС
Милован Буха,учесник Сачијаде, Фото: ГЗС
Дружење Прибојаца и Новосађана настављено је на Увачком језеру, а судећи по организацији ,овај тандем већ је спреман за наредну годину када ће највећи сач на свету и оно што се у њему крчка завршити у Гинисовој књизи рекорда.
Дружење, пре свега, 14. Сачијада у Прибоју, Фото: ГЗС
Фото: ГЗС
ГЗС
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.