Мали Вукашин заронио у ледену Дрину како би је очистио од гомиле смећа 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Мали Вукашин заронио у ледену Дрину како би је очистио од гомиле смећа
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
03.08.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Једна је од најлепших и најчистијих европских река, а колико се Дрина воли и жели сачувати још једном се показало на манифестацији Дринин дан

која се одржава у Бајиној Башти. Попут многих, ни ова водена лепотица није поштеђена изливања отпадних вода директно у њу, као и угрожавања услед немара појединица који бацају смеће дуж целог тока. Стога су се љубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године.

„Код кућице на Дрини, која је једна од најпосећенијих туристичких локација у нашем граду успели смо да извучемо доста аутомобилских гума, разне "гвожђурије". На акцију нас је позвао Јован Јелисавчић, оснивач ове манифестације и сви смо са задовољством то прихватили. У акцији су учествовали људи из Ронилачког клуба Дрина, удружење Академска сцена. Сви смо ми пре свега људи који су одрасли на овој реци и који су јој захвални за сваку годину љубави коју нам је пружила", рекао је за РИНУ један од учесника акције чишћења Радисав Мићовић.

Вредни заљубљеници у реку Дрину мапирали су додатне количине отпада које сада нису могли да извуку, стога се у септембру планира још једна слична акција. На овој сада све симпатије побрао је малени Вукашин Мићовић, који има само осам година а ронио је Дрином како би је очистио од смећа.

„Ја сам одрастао на Дрини и сву ту моју љубав према овој реци, очигледно је да сам пренео на децу. Поносан сам на њега, јер иако је још увек дете схватио колико је важно реке и животну средину одржати чистома и здравима, јер само тада ће и нама бити лепо у природи", додаје Радисав.

Већ неколико година уназад Установа Култура је преузела организацију манифестације Дринин дан и кроз низ активности покушава да скрене пажњу на важност очувања реке Дрине.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.366.938 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)