Dveri: Ono što imaju deca u Beogradu moraju imati i u Čačku 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Dveri: Ono što imaju deca u Beogradu moraju imati i u Čačku
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
23.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Na redovnoj konferenciji za medije na kojoj svakog utorka Dveri Čačak predstavljaju svoj lokalni predizborni



program „ZA NOVI ČAČAK 2024-2028”, ovoga puta je bilo reči o porodičnoj i socijalnoj politici. Na konferenciji su govorili: Radmila Živković, profesor srpskog jezika u penziji, Marija Ćumurović, sekretar Dveri Čačak i Boško Obradović, šef Izbornog štaba Dveri Čačak.
Marija Ćumurović je naglasila da Čačani zaslužuju novi, socijalno odgovorniji grad u kome će se voditi računa o svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Dveri su predvidele brojne konkretne mere u tom pravcu: Narodnu kancelariju pri Centru za socijalni rad sa zaštitnikom građana i seljaka, kao i Službu za razvoj novih usluga socijalne zaštite i socijalne karte za sve materijalno ugrožene porodice, pomoć staračkim i samačkim domaćinstvima, posebno na selu, besplatan gradski prevoz za siromašna nezaposlena lica, besplatne udžbenike i užine za sve đake u školama, kao i besplatne mesečne karte za sve đake koji koriste autobuski prevoz do svojih školaa. Poseban akcenat biće stavljen na amatersko bavljenje sportom koje mora biti besplatno, pa ćemo sve učiniti da roditelji ne moraju da plaćaju klupske članarine za svoju decu iz svog osiromašenog budžeta već to preuzima grad na sebe.

Radmila Živković je podsetila na brojne mere koje Dveri Čačak planiraju za naše najstarije sugrađane: izgradnja Doma za stare, otvaranje Kancelarije za stare, oživljavanje klubova penzionera, 13-u penziju za najsiromašnije penzionere i stara lica bez ikakvih primanja... Dveri će insistirati na tome da ono što imaju deca i stari kao i sve porodice u Beogradu - moraju imati i sve naše porodice u Čačku.

Boško Obradović je istakao da je prioritet u radu buduće vlasti nakon smene sadašnje vlasti u Čačku izgradnja novog porodilišta i otvaranje Kancelarije za podršku porodici. Prošlo je više od 10 godina od lažnog obećanja SNS da će Čačak dobiti novo porodilište. Takođe, punih je 10 godina od kako je na predlog odborničke grupe Dveri, na sednici skupštine grada Čačka 27. novembra 2014. godine, donet zaključak o osnivanju Humanitarnog fonda za pomoć bolesnoj deci, ali ni ova plemenita odluka nikada nije zaživela u praksi. Takođe, planiramo osnivanje najmanje još jednog fakulteta i formiranje Univerziteta u Čačku, otvaranje posebnog odeljenja Sportske gimnazije i Sportsku akademiju, što bi omogućilo paralelno bavljenje profesionalnim sportom u srednjoj školi i na studijama, sa ciljem da pored bavljenja sportom mladi dođu i do fakultetske diplome, što bi sve značajno uticalo na ostanak mladih u našem gradu.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.014.947 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)