Фестивал шумадијских вина ове суботе у Тополи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Фестивал шумадијских вина ове суботе у Тополи
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
08.06.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Ове суботе, 10. јуна, у Тополи ће бити одржан 4. Фестивал шумадијских вина на простору Краљевске винарије Топола, чији је циљ

унапређење препознатљивости тог региона Србије као значајне дестинације на винској мапи Европе, саопштила је Привредна комора Србије.

Као и претходних година, централно место манифестације је простор испред Краљевске винарије, где ће између осталог премијерно бити представљена Шумадијска Ружица, заједничко вино чланова Удружења винара Шумадија, које је и организатор ове популарне манифестације.

Свечано отварање заказано је за 17 часова, док ће раније током дана бити одржана изложба олдтајмера и њихов свечани дефиле улицама, а за 15:30 часова заказанао је отварање изложбе ликовних радова Небојше Савовића. Гости ће све време моћи да уживају у винима и доброј музици, а с посебним занимањем се очекује мастер клас који ће од 18 часова у просторијама Краљевске винарије водити Стефан Баде, професор економије, виноградарства и енологије из Француске и члан Интерко, агенције за међународну кооперацију регије Нова Аквитанија, иначе најјаче француске и прве по промету у Европи пољопривредне регије с административним седиштем у Бордоу.

Током боравка у Србији, делегација ове регије обићи ће и Пољопривредни факултет, Министарство пољопривреде Републике Србије и неколико винарија, а поводом сусрета шумадијских винара и представника Нове Аквитаније одржаће се и пријем у резиденцији амбасаде Француске у Београду. Том приликом биће најављено потписивање Споразума на нивоу административних регија о сарадњи Интерко Aквитаније и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља REDASP. Циљ Споразума је заједнички развој и напредак обе наведене винске регије уз развој винског туризма, технологије производње вина и стручног образовања.

Рецимо и то да ће у недељу 11. септембра у оквиру манифестације Дан отворених врата винара Шумадије сви заинтересовани љубитељи вина моћи да обилазе локалне винарије.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.390.059 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)