Еко-протест у центру Горњег Милановца, присуствују Ћута, Љиљана Браловић 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni             

 
Еко-протест у центру Горњег Милановца, присуствују Ћута, Љиљана Браловић
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
09.01.2022 | 1 коментар(а)



Горњи Милановац - У центру Горњег Милановца у току је протест представника појединих еколошких удружења и организација за
Еко-протест у центру Горњег Милановца, присуствују Ћута, Љиљана Браловић, фото: ГЗС

заштиту животне средине, под мотом "За безбедан ваздух, чисту животну средину и против рударења литијума".

Скуп се одржава у главном градском парку и није у форми блокада као претходна окупљања па није дошло до угрожавања саобраћаја. Окупљено је по слободној процени око 150 људи.

Протесту присуствује и Љиљана Браловић из удружења "Сувоборска греда" у Прањанима, која ће, како је најављено, бити и једна од говорница, као и активиста Александар Јовановић Ћута.

Еко-протест у центру Горњег Милановца, фото: ГЗС

Представник удружења "Еко стража" које учествује у организацији скупа, Бојан Симишић, навео је на почетку да није његово да прича како је у Горњем Милановцу, поручујући кратко "ви то боље знате".

"Ситуација је драматична у целој Србији, проблеме имамо сваког дана. Загађен је ваздух у Милановцу, а Србија, као земља, прва је по смртности у Европи са 15.000 умрлих годишње. Такође, Србија је међу прве три по загађењу у Европи. Морамо сачувати највреднији ресурс који имамо, и нешто најосетљивије на загађење, а то су наша деца", истакао је Симишић.

Протест и окупљање еколога и осталих незадовољних грађана није привукао већу пажњу становника Горњег Милановца који кажу да их тема екологије брине, али истовремено указују на, по њима, "недозвољену политизацију која се створила у последње време".

У центру Горњег Милановца у току је протест представника појединих еколошких удружења и организација за заштиту животне средине, фото: ГЗС

"Ко су бре ти што сад протестују, па ваљда имамо институције, лоше је ово што се дешава по улицама. Еј, докле више? Отежава се живот нормалним грађанима. Питам се само докле", истакао је пролазник који жели да остане анониман.


"Наравно да смо забринути за екологију и уништавање животне околине, међутим, на сваких недељу дана се одржавају неки протести за које не знамо ни ко их организује ни чему служе ни са којим циљевима", рекао је други збуњени пролазник.


Такође у Горњем Милановцу, данас у 14 сати, одржаће се састанак Савеза еколошких организација Србије и Еколошког устанка предвођеног Александром Јовановићем Ћутом око даљих активности на плану очувања животне средине и, како су навели, "радикализације одбране Србије од ’Рио Тинта’ и сличних компанија".


ГЗС

Протесту присуствује  Љиљана Браловић из удружења "Сувоборска греда" у Прањанима,  као и активиста Александар Јовановић Ћута, фото: ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Protest gornji milanovac eko gradjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Abraxas

    Zbunjeni prolaznici su vam sagovornici?



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.054.467 посета
    Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)