Додељени уговори о грантовима за 20 корисника за започињање или развој делатности: У Чачак стиже дигитални маркетинг за Западну Србију 


U Srbiji danas toplo i nestabilno, RHMZ upozorava na vremenske nepogode u popodnevnim satima              Raković Radivojević: Ne koristite situaciju na deponiji Duboko u političke svrhe              Danas isplata naknade nezaposlenima za april, u sredu osobama sa KiM              Malinari se nadaju ceni od 350 do 400 dinara              Ili oni ili mi - naprednjaci saopštili šta će sve graditi u Čačku ukoliko dobiju poverenje 2. juna             

 
Додељени уговори о грантовима за 20 корисника за започињање или развој делатности: У Чачак стиже дигитални маркетинг за Западну Србију
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
17.04.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић уручио је уговоре о донацији за 20 одабраних корисника пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“, који финансирају шведска

Влада, преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу „Сида“ и Град Чачак. На територији нашег града овај пројекат, који ће многима помоћи да започну или развију свој посао, спроводи немачка хуманитарна организација „Хелп“, у сарадњи са Градом Чачком. Укупна вредност пројекта је 44.800 евра, Град Чачак учествује са 30 одсто, односно са 13.440 евра.   

Уговор о сарадњи између Града Чачка и организације “Хелп” потписан је у октобру прошле године. Ово је био почетак сарадње на реализацији пројекта, који треба да допринесе смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, одрживом и инклузивном економском развоју, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању.

Градоначелник Тодоровић рекао је да је Шведска агенција „Сида“ у пројекат уложила више од 34.000 евра, а значајно је и суфинансирање Чачка. Он је прецизирао да је бесповратну донацију добило 20 чачанских предузетника, односно 17 их је кроз опрему добило по 2.000 евра, а по 3.600 евра њих троје, који су обезбедили више радних места.

– За Чачак је веома важно да су грантове добили и предузетници из металског, прерађивачког и дрвнопрерађивачког сектора, као и из услужних делатности, а међу њима има и адвоката. Многи већ раде, имају своје мале фирме… За све кориснике биће организована пословна обука – рекао је Тодоровић и упутио велику захвалност донаторима – Агенцији „Сида“ и организацији „Хелп“, са којом Чачак има већ дужи период успешну сарадњу. 

Фото: принтскрин, Чачански глас

Драгомир Спасић, представник немачке организације „Хелп“, канцеларије у Краљеву, подсетио је да су крајем прошле године организоване информативне кампање и селекција корисника која се одвијала у две фазе, на основу пристиглих захтева и теренских посета комисије, а према претходно усвојеним критеријумима.

Спасић је захвалио свима који су допринели да се пројекат успешно реализује, пре свега руководству Града Чачка и Националној служби запошљавања.

Међу добитницима донације су Драгана Ћендић која је покренула агенцију за маркетинг и промоцију и Иван Прелић, који има погребну радњу и бави се производњом вештачких венаца. Средства која су добили значиће им за покретање и развој делатности.

"Сматрам да ту имам довољно простора, такве агенције су углавном у Београду и великим центрима. Ово је прва агенција тог типа у Западној  Србији  и покушаћу да тај вид маркетинга пружим у овом делу Србије и то је нешто чије време долази. Тренутно сам на усавршавању на Београдском факултету за дигитални маркетинг, ова помоћ која ми је стигла од организације Хелп је више него драгоцена и сигурно ће ми много значити у будућем раду, захвална сам и Хелп -у и граду Чачку", рекла је Драгана и додала:

– Веома нам је важна помоћ у првој години пословања, која је и најважнија предузетницима – казала  је Драгана, која је добила вишенаменски штампач, док је Иван конкурисао за апарат за пунктовање.  

Пројектом је подржано 20 делатности, 13 занатских и седам услужних. Учешће жена је 40 одсто, становника са руралног подручја 50, младих десет, Рома и мањинских група десет и вишечланих породица 33 одсто. Неки од њих су раније користили субвенције Града Чачка и Националне службе за запошљавање.

ГЗС/ Чачански глас




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak mladi grantovi pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.693.071 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)