Одржана седница градског већа, усвојено свих десет тачака дневног реда 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одржана седница градског већа, усвојено свих десет тачака дневног реда
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
10.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је одржана 47. седница Градског већа града Чачка, на којој се пред већницима нашло 10 тачака Дневног реда



и свих 10 је усвојено. На Дневном реду је био продужетак колективних уговора за све јавне установе и за Јавно предузеће „Комуналац”. Поред тога усвојен је и закључак о доношењу Анекса Два, Уговора са „Аутопревозом” о локалном, односно градском и приградском превозу, као и усвајање Извештаја о коришћењу средстава за пројекте медија за прошлу, 2021. годину.

„`Аутопревоз` је на тенедру 2016. године добио да врши превоз у градском и приградском саобраћају и уговор је важио до 31. маја 2021. године. Пошто концесија није завршена, тада је кренуло да се ради око тога, урађен је анекс уговора који је важио до 31. маја 2022. године. Овим анексом 2 ћемо омогућити `Аутопревозу` да ради до доношења концесије. На томе се ради. Имамо стручну комисију која ће одредити линије и начин тог јавно-приватног партнерство, односно сарадње са будући концесионаром и на томе се ради Верујем да ћемо до краја године имати валидно решење”, рекао је Владан Милић, заменик градоначелника Чачка.

Када је у питању повећање броја деце у вртићима, Милић наводи да ће се тачан број деце тек утврдити.

„На претходној Скупштини донета је одлука да се повећају капацитети за 20 одсто, као што смо радили прошле и претпрошле године и сада нам следе састанци са директорима, да видимо који је број у питању и донеће нам извештај да видимо колико деце имамо `испод црте`, то јест колико деце има на чекању. Подсетићу да ми имамо и четири приватна вртића, где су исти услови и исте цене као у државним. Тако да сва деца која дођу са потврдом да не иду у државни вртић, имају право да конкуришу у приватном вртићу по субвенционисаном ценом”, каже Милић.

Заменик градоначелника је навео да су информације из Ариља, када је водоснабдевање у питању, позитивне и да воде има како би се покрио биолошки минимум, па рестрикције у наредном периоду тренутно нису у плану, али је ипак апеловао на грађане да се и даље придржавају рационалне потрошње воде, како ипак не би долазило до рестрикција.

Радови на изградњи фискултурне сале за Средњу економску школу, која ће уједно бити коришћена и као сала клуба контактних спортова, теку по плану и рок ће бити испоштован.

„Мислим да ће рок бити испоштован. Радови се изводе без обзира на ове непогодне временске услове и високе температуре. Радници су стално присутни и мислим да ће се рок испоштовати. ПОред тога завршавамо салу Доњој Трепчи и балон салу са мензом у Бресници. Завршавамо пројекат фискултурне сале у Трнави и идуће године ће у буџету бити издовјена средства за изградњу те фискултурне сале и тиме смо заокружили један процес да свака сеоска школа има фискултурну салу”, закључио је Милић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK VECE GRADSKO VECE AUTOPREVOZ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.449 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)