Дечаци на Заовинама уловили сома тешког 30 килограма 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Дечаци на Заовинама уловили сома тешког 30 килограма
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - На језеру Заовине на Тари хватани су и већи сомови од оног ког су јуче уловили рођаци Лазар Максимовић из Косјерића и Никола Ирић из Ужица,

али тешко да је иједна оволика рибетина долијала млађим риболовцима од њих двојице.

Лазару је 16 година, Николи 18, а њихов сом тежак је 30 килограма и дуг 165 центиметара. Мада су већ ловили сомове и имају пецарошког искуства, ноге су им се, причају, одсекле кад су схватили да на варалици имају рибу свог живота.

Двојица рођака са својим очевима већ неколико дана кампују на Заовинама и лове сома „на вучу“.

-Јуче ујутро око седам, пошто је вода била мирна а небо облачно, што су идеални услови за пецање сома, Лазар и ја кренули смо чамцем са бране језера према заливу у Јелисавчићима. Ловили смо, али без успеха. Када смо кренули назад, негде на средини језера, осетили смо да је риба „ударила“. Лазар је покушао да је привуче и неко време је то са лакоћом успевало јер је деловало да имамо малу рибу, - прича Никола Ирић.

Навикнути на мање сомове које су раније хватали, мислили су да имају на штапу још једног таквог. Све док га нису привукли чамцу.

-А онда је „мала риба“ почела да се отима. У том тренукту схватили смо да имамо много већег сома него што смо претпостављали. Почео се подвлачити час са једне, час са друге стране чамца и ротирати га на сред језера, - каже Лазар.

Сом је толико био снажан, причају рођаци, да Лазару умало није ишчупао штап из руку. Никола је прискочио у помоћ, и он ухватио штап.

Такође у чамцу, неких 150 метара од њих, у то време били су њихови очеви који су такође пецали сома. Били су заклоњени стеном па нису могли да виде да им се синови боре са рибом и помогну им. Дечаци су морали сами.

-Адреналин је кључао у нама, ноге су се тресле у страху да нам риба не побегне. Нисмо ни знали колика је све док се на површини, после 20 минута борбе, нису појавили бркови а за њим и глава. Успео сам куку да му ставим у уста и извучем га на површину, - препричава Никола Ирић.

Са завидном ловином дечаци су кренули према очевима. Њих двојица нису могли да верују шта им синови имају у чамцу. Много искуснији риболовци морали су да пруже руку млађима.

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


som zaovine decaci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.471.653 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)