Завршена најхуманија лицитација у Србији: Спасоје из Америке купио кућу за 8000 долара за Малу Анику 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Завршена најхуманија лицитација у Србији: Спасоје из Америке купио кућу за 8000 долара за Малу Анику
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
19.11.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Брат и сестра са Рудника, Милош Мијаиловић и Биљана Драгићевић одлучили су да ставе на лицитацију родну кућу
Најхуманија лицитација о којој прича цела Србија/Фото: РИНА

у којој су провели детињство, само да би сакупили новац за лечење двогодишње девојчице Анике Манић из Горњег Милановца. Почетна цена за кућу од око 90 квадрата ушушкану непосредно поред главног пута на Руднику била је 4.000 евра. Вечерас је после више дана лицитирања, кућа продата за цену од 8.000 долара, а купац је из Минесота, преноси агенција РИНА.

Продата кућа за Аникино лечење/Фото: РИНА

„За ову акцију сам прочитао на једном домаћем порталу пре пар дана, видео сам натпис ‘Брат и сестра поклањају кућу за лечење мале девојчице’, мислим да ми је у тренутку срце почело спорије да куца, то ме је баш онако емотивно дотукло. Није то било први пут да сам се суочавао са неким тешким причама у које смо улазили и дали колико смо могли од себе. Али овај пут је нешто тотално другачије. Помислио сам, Боже колико човек мора имати срце да прода свој дом за кога га вежу сви и лепи и тужни тренуци овог живота, дом где је рођен, где је одрастао, почео своје прве кораке, да га да за здравље једног детета које чак и не познаје. Позвао сам супругу са посла, рекао јој о чему се ради и није било уопште упитно да ли ћемо то учинити и како, само је било битно колико у овом тренутку можемо да помогнемо. Одмах сам позвао Милоша, рекао му да ћемо дати за ту кућу 8.000 долара без обзира где је и у каквом стању, то нас апсолутно није интересовало, јер било нам је само важно да не буде касно за дете“, казао је за РИНУ, Спасоје Цвијетиновић, купац из Америке.

Нови власници куће на Руднику, Спасоје и његова супруга, фото: приватна архива


Овај хумани човек истиче да са својом породицом живи и ради у Америци и да не планира да живи у Србији. Како каже, у белом свету има све што му је потребно да нормално живи, нема много али увек има довољно.


„Што се тиче куће све даље у вези тога је небитно, најважније је да се новац уплати за лечење Анике и да се она спаси. Ми можда по некад дођемо у ту кућу, или када завршимо радни век проведемо неко време у Србији. Ипак, ако Бог да среће и здравља, на дан Аникиног пунолетства планирали смо да јој ту кућу и поклонимо ако би она то желела, да је та кућа сети по некад на двоје младих људи који су се одрекли свог наследства да би помогли да њено срце настави да куца и да ужива све овоземаљске Божије благодати. Хвала Богу, имамо довољно и дај Боже да у здрављу потрошимо све што имамо, колико имамо довољно нам је и тако смо и децу васпитали, није богат који има све, него коме мало таман је“, поручио је хумани добротвор из далеке Америке.
Иначе, ово није једина хуманитарна акција у којој Цвијетиновић учествује, јер како сазнајемо, планира да уплати новац и помогне лечење још неколико тешко оболеле деце из Србије.

Породица Јаковљевић донирала скутер за Аникино лечење/Фото: РИНА

„Иво Цар и његова дивна породица, ставили су скутер на продају да би могли да помогну малој Аники, нисам могао да гледам то и откупио сам тај скутер, новац уплатио за Анику а скутер је остао деци како и треба да буде. Аника је најважнија и њено здравље, као и здравље друге деце којима је помоћ такође потребна. Није од Бога поштено да се било ко од њих издваја, али ето судећи по свему Аники је тренутно најпотребнија помоћ. Ми ћемо свакако колико будемо били у могућности помоћи Аники додатно као и још троје деце којима је тренутно помоћ најпотребнија“, истиче Спасоје Цвијетиновић.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


humanost licitacia kuca mala anika

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.278.101 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)