Пројекат „Школа будућности – Дигитална школа“ ОШ „Татомир Анђелић“ у Мрчајевцима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пројекат „Школа будућности – Дигитална школа“ ОШ „Татомир Анђелић“ у Мрчајевцима
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
12.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Образовање је стуб развоја сваког друштва и почиње од најмлађег узраста.

Савремени технички и технолошки услови омогућили су да развој образовног процеса буде уједначенији, са једнаким условима за стицање знања и вештина за сваког појединца. Поред унапређења наставног процеса важно је да школа буде место у којем се сви осећају сигурно. Модерна опрема омогућава да и безбедносни услови у школама буду на високом нивоу.

Компанија НИС је, у складу са захтевима дигитализације као националним приоритетом и савременим тенденцијама у образовању, 2020. године средства опредељена за реализацију пројеката у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ усмерила управо на област образовањадигитализација наставног процеса и унапређење безбедносно-информационих система у образовним установама.

У циљу унапређења квалитета образовно – васпитног рада, наша школа је  2020. године учестовала на конкурсу „Заједници заједно“ на којем смо подржани са пројектом „Школа будућности – ДИГИТАЛНА ШКОЛА“. Са реализацијом планираних активности започели смо у децембру 2020. године. Одељења првог разреда матичне школе и издвојена одељења (у Остри, Мојсињу, Катрзи и Вујетинцима) учествовала су у пројекту и имали су задатке да кроз истраживања, ликовне радове и прављење паноа прикажу развој технологије, како су некада изгледали сат, телефон и писмо, а како данас.

Ученици старијих разреда су кроз часове Информатике и Технике и технологије реализовали низ активности не теме: 

  • „Рачунарски систем“
  • „Визуелни програмски језик SCRATCH“
  • „Правила понашања и безбедност на интернету“
  • „Електронска пошта“
  • „РОБОТИКА“
  • „Рачунарске мреже“.

Реализацијом пројекта вредног 800,000.00 РСД, школа ће добити још једну учионицу информатике са 10 монитора и 2 рачунара, а ученици првог разреда наставу „Дигитални свет“ обогатиће новим таблетима.

 

Захваљујемо се компанији НИС на указаном поверењу и на томе што су ученицима наше школе омогућили савременију наставу.

 ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


os tatomir andjelic mrcajevci digitalna skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.365 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)