Манијак из Атенице поново напада: Седне на бицикл и удара кога стигне 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Манијак из Атенице поново напада: Седне на бицикл и удара кога стигне
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
01.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Становници чачанског места Атеница већ годинама живе као таоци манијака С.С. (39) који их са бицикла

усред дана нокаутира, буши гуме на аутомобилима, сече тенде на кафићима и фарбом шара фасаде кућа.

Овај Чачанин, како преноси “Блиц“, за жртве бира пензионере, а често и децу. Атеничани очајнички покушавају да се реше муке која их је снашла, обраћају се полицији и правосуђу, али узалуд. Досадашње истраге и судски поступци су показале да је њихов комшија, који их терорише већ десетак година, експерт за право јер са судијама и онима који га туже комуницира скоро као прави адвокат. На тај начин се обично извуче са минималном затворском казном или после саслушања седне на бицикл и настави са нападима, вребајући нову жртву.

Само прошле седмице извео је два напада. Прво је у среду рано ујутро ударио у лице пензионера Жарка Јоксића, да би два дана касније ударио пензионера Татомира Лазаревића, коме је тешко повредио јагодичну кост.

„Враћао сам се с пијаце и испред мене је био камион. Изненада сам осетио јак бол у пределу левог ока и пао сам лицем на тротоар не знајући шта ме је снашло. Притрчала ми је у помоћ једна девојка, а убрзо и један комшија. Казао сам им да ме је изгледа погодио камен који се одбио од точка камиона, међутим девојка је рекла да ме је један човек с бицикла ударио у пролазу. Одмах сам знао о коме се ради, пошто ми је, нажалост, он синовац. Отишао сам у Ургентни центар, доктор је позвао полицију, дао сам изјаву и одлучио да га тужим приватно. Касније сам сазнао да су га саслушали и пустили на слободу", каже Татомир Лазаревић.

И Жарко Јоксић је добио ударац с леђа.

„Видео сам га кад је прошао поред мене, али нисам видео када се поново вратио и дошао ми с леђа. Ударио ме у јагодичну кост" јада се он.

Мештани Атенице кажу да ово није први пут да се догађају напади. Пре две године, манијак на бициклу ударио је пролазника који је био припадник Жандармерије. Он га је ухапсио, међутим, све је остало по старом.

Једна од жртава атеничког манијака је и Милан Милошевић.

„Само у првом нападу ми је на аутомобилима и комбију избушио 16 гума. Полиција је знала да се обично враћа на место злодела, поставили су му заседу и ухватили га на делу. Ваљда је мало одлежао и наставио по старом. Причао сам с комшијама које је такође ојадио бушећи гуме и наша је процена да је током протеклих седам-осам година начинио штету од 30.000 евра", каже Милошевић.

Велику борбу за безбедност своје породице и комшија води Иван Ћурчић, први комшија атеничког манијака.

„Једног поподнева је бацио камен кроз спуштену ролетну и разбио ми прозор на дневној соби. Нема коме се нисам жалио од надлежних служби у нади да ће нам помоћи. Увек сам добијао исти одговор, да су и полиција и тужилац немоћни док не падне крв" огорчен је Ћурчић.

Саша Луковић био је очевидац када је атенички манијак бацио камен на прозор Ћурчића.

„Све је почело пре неколико година са вербалним вређањем, да би пре отприлике три године кренуо са физичким нападима. Између осталих ударио је и моју мајку. У покушају да на време спасемо главе, направили смо петицију коју је потписало скоро 100 грађана, међутим, надлежни су нам одговорили да смо је саставили у форми кривичне пријаве. После ових последњих напада, стварно се питамо може ли ко том човеку да стане на пут", не крије огорчење Луковић.

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.370.165 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)