У Тодоровићевом тиму, име до имена 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
У Тодоровићевом тиму, име до имена
Trenutno na sajtu: 287       |       Podeli:
23.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Град на Морави добио је своју репрезентацију коју сачињавају девет еминентних личности и стручњака из разних области,

а са циљем да допринесу развоју града и квалитетнијем животу Чачана. Одбор за стратешка питања, како га је “крстио” градоначелник Милун Тодоровић, чине: професор Економског факултета у Београду др Ђорђе Ђукић (председник), саветник директора Клинике за неурохирургију у Београду, неурохирург проф. др Бранко Ђуровић (потпредседник), управник Центра за кардиоваскуларну хирургију Клиничког центра Др Драгиша Мишовић у Београду, кардиоваскуларни хирург проф. др Драган Сагић, директор Института Дедиње проф. др Предраг Милојевић, игуман манастира Студеница Тихон Ракићевић, оперска дива Радмила Бакочевић, кошаркашка легенда Радмило Мишовић, уметник Божидар Плазинић и директорка Међуопштинског историјског архива у Чачку, историчарка Лела Павловић.

  • Одржали смо конститутивну седницу и дефинисали смо у начелу циљеве и програме, а касније кроз рад Одбора трудићемо се да делујемо пре свега квалитетно и ефикасно. Чланови Одбора за стратешка питања ће помоћи Чачку свако из својих надлежности – културе, спорта, економије, образовања, здравства и верских области. Циљ нам је да за све оно што нам је неопходно, а немамо у Чачку не идемо више у Београд, да овде имамо основне примарне ствари - рекао је Тодоровић. - Такође бих рекао и да је циљ да као озбиљан Одбор утичемо на све квалитетне предлоге као и на републичка решења. Сублимираћемо на оно што је ефектно, а то је помоћ Чачку у свим областима, али пре свега системски, прво да видимо да ли можемо то да урадимо без помоћи Републике, а ако не можемо онда интервентно, заједно као Одбор деловаћемо према институцијама у Србији.

Професор Ђукић казао је да је оснивање Одбора за стратешка питања здрава и квалитетна идеја, јер “људи који седе у телу нису оптерећени политичким визурама већ из угла својих професија могу дати допринос јавном интересу”.

  • Са задовољством прихватио градоначелников позив, јер логика да се најбоље може деловати кроз институције система је нешто што је непркосновено доказано у свету. Као професор београдског Универзитета имам обавезу да у својој средини, овде у Чачку, делујем у јавном интересу, а не да калкулишем где је мој лични интерес кроз призму дате владајуће коалиције. Владајућа коалиција мора постојати, а ја мислим да је добро за Србију да постоји могућност да проходност квалитетних предлога, које у овом случају потичу из Чачка јер је иницијатор господин Милун Тодоровић, прођу практично кроз Владу и парламент – додао је проф. др Ђукић. - Међутим, то је оно што је била вечита бољка у Србији. Тешко сте могли са квалитетним предлогом да прођете ако немате подршку владајуће партије. Управо из тих разлога сам прихватио ову функцију, неоптерећен било каквим личним интересима.

Један од оних који никада није заборавио свој родни крај и који је увек свесрдно помагао Чачанима у невољи - неурохирург проф. др Бранко Ђуровић, истиче да је дужност чланова одбора да Београд приближе Чачку када су у питању медицинске услуге и лечење грађана, те да ће идеје из области медицине са оснивањем Одбора бити знатно лакше реализоване.

  • Испред мојих колега који су медицинари, могу да кажем да ћемо видети који су то модалитети, дијагностичке процедуре, интернистичке или хируршке процедуре примењиве у нашем граду, и да у томе помогнемо, а не да пацијенти по аутоматизму из Чачка одлазе у београдске терцијарне здравствене установе. То значи да акутно збрињавање пацијената буде на још квалитетнијем нивоу овде у Чачку – закључио је проф. др Ђуровић.

Извор:  В. Илић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.329.214 посета
Тренутно на сајту: 288 посетилац(a)