Распоред богослужења за божићне празнике у Гучи и Лучанима 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Распоред богослужења за божићне празнике у Гучи и Лучанима
Trenutno na sajtu: 298       |       Podeli:
05.01.2023 | 0 коментар(а)



Лучани, Гуча - Богослужење за божићне празнике у храму Светог Саве у Лучанима на Бадњи дан 6. јануар почиње у 8.00 часова,

док је вечерња служба у 16.00 након чега ће се освештати и ломити бадњак.
На Божић 7. јануара - празнична литургија почиње у 7.00 часова, а у подне истог дана испред Храма Успења Просвете Богородице, у центру варошице биће организовано ломљење Божићне чеснице уз пригодан културно - уметнички програм и поделу пакетића за децу.


У Гучи ће се 6. јануара у Храму Светог Архангела Гаврила у Гучи вечерња служба кренути у 17.00 часова, паљење бадњака 18.00 а ватромет у 19.00 часова. Учествују трубачки оркестар Радича Слаковића. Литургија на Божић почиње у 6.00 чаосва, ломљење чеснице у 10.30, а подела пакетића основцима у 11.00. Касније је планирано да се кува ракија и вино кокд Споменика трубачу, а у подне се отвара новогодишњи базар у дворишту Музеја трубе. Традиционална вожње кочијама улицама Гуче креће у 12.30 часова.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.280.659 посета
Тренутно на сајту: 299 посетилац(a)