Певац Пирго уместо да кукуриче почео да лежи на јајима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Певац Пирго уместо да кукуриче почео да лежи на јајима
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
01.05.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У кокошињцу Весковића из села Коштунићи до скоро се знало "ко коси,
Певац Пирго "побркао лончиће", фото: РИНА

а ко воду носи", али све се променило када је певац Пирго уместо да кукуриче почео да квоче и лежи на јајима. Домаћини се нису могли чудом начудити како је овај миљеник јата "променио правац" и "скренуо са пута".

"Он је раније само певао, будио пола села својим кукурикањем. Није му било премца. А онда се променио, кад падне вече дође у кокошињац, легне на јаја и ту остане целу ноћ. Ујутру кад се пробуди мало поново кукуриче и тако у круг. Преко дана се понаша као певац, а увече као кокошка. Сви смо остали у чуду", каже за РИНУ Славица Весковић, власница ове чудновате пернате животиње.

Славица Весковић, фото: РИНА

Због несвакидашњег понашања свог петла у проблему су домаћини из овог села подно Сувобора. Кокошке снесу јаја и уместо да их Весковићи покупе и искористе, певац Пирго легне и не попушта, па сада уместо јаја могу можда и да очекују пилиће.

"Он неколико сати лежи на тим јајима и ми сада нисмо сигурни да ли можемо да их искористимо, каква су. Нисмо их разбијали да видимо шта је унутра. У сваком случају за Васкрс смо докупљивали јаја због Пирга, иако имамо наша домаћа. Не знамо до кад ће ово стање трајати, надамо се да ће се ускоро певац вратити на старо", рекла је Славица.

фото: РИНА

Међутим, овај певац са Сувобора је само један од оних који и нису баш "право мушко", јер се идентичан случај појавио и пре две године у Требињу. Према речима ветеринара реч је о хермафродитизму, изузетно реткој појави двополности. Хермафродитизам је уобичајенији код свиња и коза, а код пернатих животиња се врло ријетко јавља.


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC PEVAC JAJA KOKOSKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.433.956 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)