Милов опроштајни скуп на тргу у Подгорици завршен химном и бакљама, ево шта су поручили Абазовићу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Милов опроштајни скуп на тргу у Подгорици завршен химном и бакљама, ево шта су поручили Абазовићу
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
06.09.2020 | 0 коментар(а)



Подгорица - У Подгорици, на Тргу независности, почео је око 19 часова постизборни "патриотски скуп" иза којег стоји, како се сматра,

 ДПС председника Мила Ђукановића, која је поражена на недавним парламентарним изборима.

Учесници скупа се разилазе, градом круже колоне аутомобила са укљученим сиренама и црвеним заставама које вире из кола, а са свих страна чују се узвици "Е вива Монтенегро".

Скуп је завршен око 20.20 химном Црне Горе "Ој свијетла мајска зоро", трг је био осветљен стотинама бакљи, а с химном су се стопили повици хиљаде грла "Е Вива Монтенегро".

Након тога је са разгласа пуштена песма "Још не свиће рујна зора". Пре тога, један од говорника Пеђа Вучуровић поручио је окупљенима да их гледају "сјене предака и да их не смеју осрамтоти":

"Нимало ми не личите на ђавољи накот. Неће овде бити, дајемо вам веру, нити црних птица, жица, а камоли Србереница. Кушала је Црна Гора њихову слободу 23 године, између два рата, и у грлу нам је стајала та слобода. Захваљује се Црна Гора на српској слободи. Размисли грађанска Црна Горо треба ли ти слобода Драже Михаиловића", поручио је.

Са видео бима пуштани су инсерти из филмова "Божићни устанак" и "13. јул", а емитована је и раније снимљена видео порука Јове Капичића у којој поручује Црногорцима да чувају границе Црне Горе. Немања Батричевић поручио је лидерима покрета УРА да добро размисле шта раде, предају ли Црну Гору у руке четничка, и да ће ако то ураде бити запамћени као најгори издајници.

Он је браћи Бошњацима, Албанцима и Хрватима поручио да данас са њима стрепе и црногорски грађански орјентисани Срби.

"Нећемо се дати равногорској фукари као што се ни наши ђедови нису дали 1941.године" поручио је. Скуп се одржавао под називом "Црна Гора те зове, немаш изговор".

На тргу је више хиљада људи. У једном тренутку цео трг је узвикивао "Вива Монтенегро" а затим се чула и песма "Да ли ће се икад срести Србија и Црна Гора, не нема збора, пре ће се отопити снег са врха Дурмитора".

Потом су уследили повици "Не дамо државу".

Учесници носе црногорске заставе, а могу се видети и зелене заставе, тзв. комитске (Комитског покрета 1918. који се тада противио томе да се Црна Гора прикључи Србији).

Око 18.15 на тргу Независности у Подгорици је више стотина окупљених који су обучени у црвено и који носе државне заставе ЦГ. На њиховим мајицама испод грба ЦГ стоји порука "Да је вјечна". Поједине групе узвикују "вива Монтенегро" а са разгласа се чују углавном песме Зорана Калезића, међу њима и "Ужелех се мајко Црне Горе".

Припреме почеле синоћ

На тргу у центру Подгорице током ноћи између суботе и недеље почело је постављање бине за овај скуп. Раније, током јучерашњег дана, из коалиције "За будућност Црне Горе" саопштено је да имају информације из безбедносних структура да на "патриотском скупу" на Тргу независности може доћи до инцидената са "трагичним посљедицама".

"Нема никакве сумње да одржавање тзв. Патриотског скупа, које је планирано за недјељу у 19 сати у Подгорици, носи са собом велике здравствене и безбедносне ризике. Имајући у виду укупну ситуацију у земљи, епидемиолошку и безбедносну, захтевамо од Управе полиције да уочи одржавања датог скупа поступи на исти начин на који је поступала у неким скорашњим приликама - саопштио је јуче у Подгорици тим професора Здравка Кривокапића, лидера коалиције За будућност Црне Горе. Организатори скупа, "црногорске патриотске организације" убрзо су одговорили да ће се на скупу на Тргу независности видети "господска, патриотска, европска Црна Гора".

"Никоме нећемо упутити ни пријеки поглед, нећемо никоме тражити да се сели из своје државе, ниједна рука неће бити подигнута осим у поздрав нашој домовини - наведено је у саопштењу црногорских патриотских организација.

Патриотски скуп у Подгорици одржава се под слоганом - "Црна Гора те зове, немаш изговор".

Организатори скупа данима већ позивају у одбрану "грађанске независне Црне Горе, и наводе да их не окупља никаква партија ни вјера ни нација, “већ потреба да дигнемо глас у одбрану наше једине истинске светиње – независне, грађанске, секуларне, мултикултурне и антифашистичке Црне Горе”. У саопштењима организатора наводи се и да ће група бивших суверениста “под контролом отуђених и озлојеђених тајкуна демократизовати државу у коалицији с четничким војводама, промотерима клерофашизма и освједоченим мрзитељима Црне Горе”.

С обзиром на одлуке НКТ за заразне болести према којима је од 1. септембра у Црној Гори на отвореном дозвољено окупљање до 100 људи ради одржавања јавних приредби и других културно-умјетничких манифестација и фестивала на отвореном јавном мјесту, за сада нема ни информација да ли је овај скуп одобрен и ко је скуп пријавио.

У Подгорици је претходне ноћи било потпуно мирно, није било никаквих окупљања, градом су повремено пролазила патролна возила полиције.

ГЗС/ Курир.рс,  З. Шапоњић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


milo podgorica oprostaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.232.823 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)