Убацили петарду у подземни контејнер и потпуно га запалили, у опасности били и околни објекти 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Убацили петарду у подземни контејнер и потпуно га запалили, у опасности били и околни објекти
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
03.02.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - На територији града Чачка у току је замена класичних контејнера за одлагање смећа сетом подземних контејнера,
Фото: РИНА

који својим габаритима и капацитетом умногоме штеде на простору који заузимају, а неколико пута повећавају капацитет смећа за одлагање. Међутим, да су сви напори да се животна средина додатно заштити очигледно узалудни показује и невероватан пример бахатости групе младића који су у самом центру града на Морави у један од новопостављених подземних контејнера убацили петарду, након чега се запалио, преноси РИНА.

"Врећа подземног контејнера је изгорела, начињена је велика материјална штета, а околни објекти били у опасности. Надзорне камере су снимиле ову групу младића, а видео снимак смо објавили како би указали на овај вандализам и осудили га. Апелујемо на суграђане да и они својом осудом утичу на спречавање овако неразумног понашања. Наравно, ми смо направили пријаву против ове групе младића и снимак доставили надлежним органима, уз наду да ће бити пронађени и адекватно кажњени", наводе из “Комуналца“.

Ови контејнери углавном иду у пару, а намењени су за одвојено одлагање сувог, односно мокрог отпада. На сваком подземном контејнеру јасно је означено за коју врсту смећа је намењен, као и шта није дозвољено убацивати у њега. Између осталог, јасно је наглашено да је страго забрањено убацивање жара у подземни контејенер, јер се паљењем посуде, поред велике материјалне штете, доводе у опасности и околни објекти, пролазници, аутомобили, а процес вршења услуге се одлаже до замене контејнерске вреће.

"Како би овај систем одлагања смећа заживео и дао резултате, потребно је ангажовање и добра воља корисника услуга у виду придржавања утвђених правила за коришћење подземних контејнера. Оно на шта не можемо да утичемо, можемо само да укажемо, је вандалско понашање, недостатак кућног васпитања и недостатак осећаја за живот у заједници. Ми, као и већина наших суграђана не можемо да схватимо какво задовољство представља иживљавати се над заједничком имовином, нарочито над једним обичним контејнером, који има једну потпуно прозаичну улогу", закључују у ЈКП "Комуналац".

 

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Србин

    Боже будала.
  • Srbin

    Uhvatiti pa odvesti na trg i po goloj g...prakljacom 25 pa kad bude na 23 zabrojah se dal bi 22 ili 23 Aj ispocetka da ne pogresimo



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.603.025 посета
    Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)