Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak Čačak” počeće sa još jednom uslugom 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak Čačak” počeće sa još jednom uslugom
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
26.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Ovog proleća jedna od najvećih centara u zapadnoj Srbiji za pružanje usluga



socijalne zaštite „Zračak Čačak” pored usluga Dnevnog boravka, ličnog pratioca deteta, personalne asistencije i pomoći u kući trebalo bi da počne sa još jednom uslugom, prihvatilište.

Korisnice Centra „Zračak” Jelena Marjanović i Jelena Antonijević, foto: 4N Studio

„Svakog dana dolazimo u Zračak, ovde se družimo imamo razne radionica u kojima uživamo, i dani su nam ispunjeni. Najviše volimo muzičke i grnčarske radionice”, rekle su korisnice Centra „Zračak” Jelena Marjanović i Jelena Antonijević.

Centar „Zračak” započeo je da radi 2013. godine, tada kao ustanova za Dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju i ta usluga je godinama pružana.

„Nakon te usluge Dnevnog boravka, započeli smo još tri usluge od 2021. godine pružamo uslugu Lični pratilac deteta, Pomoć u kući za odrasla i stara lica i uslugu personalne asistencije. Na ove četiri usluge imamo oko 300 korisnika, sve četiri usluge su licencirane, a ovog proleća trebalo bi da počnemo sa pružanjem još jedne usluge, a to je usluga prihvatilišta”, rekla je Ana Jakovljević, direktorka Centra „Zračak”.

Ana Jakovljević, direktorka Centra „Zračak”, foto: 4N Studio

Inače, kada se govori o usluzi Dnevni boravak pored defektološkog rada koji je svakodnevno prisutan, sa korisnicima se tokom dana realizuju i brojne radionice.

„Tu je pre svega kreativna radionica gde korisnici mogu kreativno da se izražavaju, da crtaju, da slikaju, da izrađuju različite predmete, takođe, da izrađuju grnčarske proizvode. Imamo posebnu prostoriju koja je za to opremljena, potom imamo muzičku radionicu na kojoj korisnici uče da se muzički i ritmički izražavaju. Tu uče brojne pesme, plesne korake, radionicu za domaćinstvo gde, takođe, uče da pripremaju napitke i jednostavnije obroke i svakog dana se sa njima organizuje čas fizičkog vaspitanja u cilju očuvanja motoričkih sposobnosti i naravno opšteg zdravstvenog stanja naših korisnika”, pojasnila je Jakovljević.
Danas će biti upriličeno predavanje dečijeg psihijatra dr Dejana Stevanovića, a tema je upotreba terapije kod neurorazvojih poremećaja koji će dati odgovore na pitanja stručnjaka ali i roditeljima dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Uključenje emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


centar zracak ana jakovljevic korisnici usluge radionice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.336.455 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)