Održan Dan otvorenih vrata na FTN Čačak: Maturanti iz cele Srbije i regiona posetili fakultet 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Održan Dan otvorenih vrata na FTN Čačak: Maturanti iz cele Srbije i regiona posetili fakultet
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
24.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - U okviru manifestacije Dan otovrenih vrata veliki broj maturanata iz zemlje, ali i regiona



posetio je Fakultet tehničkih nauka u Čačku. Ovo je bio prvi neposredan susret maturanata sa nastavnicima i saradnicima FTN Čačak u ovoj godini. Za buduće studente tog dana realizovan je veliki broj aktivnosti kroz koje su imali priliku da saznaju o nastavnim i vannastavnim aktivnostima i studentskom životu u Čačku, prijemnom ispitu i uslovima upisa, ali i da obiđu grad.

Prisutne maturante pozdravila je i uputila srdačnu dobrodošlicu dekan FTN Čačak, prof. dr Danijela Milošević. U svom obraćanju budućim maturantima prof. dr Milošević govorila je o prednostima studiranja na najbrojnijem fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, izvrsnoj saradnji sa privredom i mogućnostima zaposlenja nakon diplomiranja, kao i o mobilnosti studenata FTN Čačak.

U okviru manifestacije Dan otvorenih vrata održana je i besplatna pripremna nastava na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Preko 150 maturanta iz Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Lajkovca, Uba, Bijelog Polja i drugih gradova prisustvovalo je časovima pripremne nastave iz sedam predmeta. Nakon završenih časova, usledilo je predstavljanje studijskih programa osnovnih akademskih i strukovnih studija, a nakon toga i obilazak okoline.

Maturanti ističu da im je ovoj susret dosta pomogao u rešavanju nedoumica i da s nestrpljenjem čekaju početak studija.

„Vrlo sam uzbuđena zbog toga što sam danas ovde i jedva čekam da počne studiranje. Fakultet nam je preporučila naša profesorka, a danas smo i sami videli da su ovde uslovi za studiranje odlični. Čačak je dosta sličan našem gradu, Bijelom Polju, a čula sam od starijih drugova da se ovde svi studenti lepo druže i sarađuju, pomažu jedni drugima, to nam mnogo znači“, rekla je Tamara Lukovac, maturantkinja iz Bijelog Polja.

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu su otvorene još uvek i svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem sajta FTN Čačak:

http://www.ftn.kg.ac.rs/pripremna


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ftn dan otvorena vrata

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.240.679 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)