Vožnja gondolom po najvišim standardima 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Vožnja gondolom po najvišim standardima
Trenutno na sajtu: 733       |       Podeli:
10.04.2024 | 0 коментар(а)



Čajetina - Najveći uspeh za više od tri godine rada Gold gondole su zadovoljni putnici za koje je



vožnja najdužom gondolom na svetu iskustvo van svake kategorije, a za to je bila potrebna dugogodišnja posvećenost do najsitinijeg detalja. Zato i ne čudi da je baš među prvima JP „Gold gondola Zlatibor” dobilo Rešenje o izdavanju odobrenja za rad žičare u zemlji jer je prepoznato kao instalacija koja funkcioniše po najvišim standardima evropskih žičara.

„Naša želja je da proizvodimo najlepše uspomene zbog kojih su nam, od početka rada, prioriteti bezbednost putnika i besprekorno funkcionisanje instalacije što se odrazilo kroz pozitivnu ocenu izveštaja Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor. Ova vrsta dokumenta je garancija kvaliteta našeg rada, ali i dokaz da je svaki korak prilikom izgradnje najduže gondole na svetu pažljivo planiran i usklađen sa najsavremenjijim trendovima po kojima funkcionišu žičare”, kažu u JP „Gold gondola Zlatibor”.

Ažurno vođenje dokumentacije o radu žičare, kao i pravovremena obuka zaposlenih, olakšala je prikupljanje dokumentacije. JP „Gold gondola Zlatibor” je odmah po sticanju zakonskih uslova, podnelo zahtev i dobilo pozitivan izveštaj o stručnom pregledu gondole broj GG 01/23 Insituta Bor, kao i odobrenje za rad, uz upis Gold gondole u Upisnik žičare od strane Direkcije za železnice.

„Podsećamo da je naše preduzeće i do tog trenutka, svoj rad i poslovanje usklađivalo sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije i međunarodnim standardima koji uređuju ovu oblast”, kažu u JP „Gold gondola Zlatibor”.

Dobijanjem pozitivnog izveštaja o stručnom pregledu Gold gondola je svrstana među prve žičare koje su stekle odobrenje za rad. Stručnim pregledom utvrđeno je da je postrojenje žičare adekvatno opremljeno, kao i da se održava u skladu sa propisima i tehničkim uslovima koji se odnose na konstrukciju, opremu, održavanje i opremljenost propisanim uređajima.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, primenjujući Zakon o žičarama za transport lica i Pravilnik o stručnom pregledu žičara za transport lica i specifičnih vučnih instalacija, ovlastilo je Institut Bor za stručni pregled žičara i specifičnih vučnih instalacija.

Direkcija za žičare je izdala Rešenje o izdavanju odobrenja za rad, između ostalog, i na osnovu izveštaja o stručnom pregledu Instituta u Boru.

Trasom dugom skoro devet kilometara, najduža je jednosegmentna panoramska gondola na svetu. Kapaciteta 800 putnika na sat u 72 kabine sa po 10 mesta, i sa mogućnošću maksimalnog kapaciteta od 90 kabina i 1000 putnika, kreće se maksimalnom brzinom od šest metara u sekundi. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem Kompanijom Poma kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.

Zlatiborska Gold gondola je za veoma kratko vreme postala ne samo najveća turistička atrakcija, već i simbol modernog koncepta zabave na planini. Za tri godine rada prevezla je više od 800 000 putnika nudeći raznovrsne sadržaje u skladu sa zdravim stilovima života i društveno odgovornim poslovanjem.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CAJETINA ZLATIBOR GONDOLA STANDARDI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.634.881 посета
Тренутно на сајту: 732 посетилац(a)