Чланови Светог синода СПЦ затражили од Вучића и Додика да истрају у вођењу самосталне и независне спољне политике 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Чланови Светог синода СПЦ затражили од Вучића и Додика да истрају у вођењу самосталне и независне спољне политике
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
17.07.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић угостио је Његову светост патријарха српског Порфирија, као и чланове Светог синода

Српске православне цркве и српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика. Како се наводи у саопштењу, Вучић је информисао госте о току разговора који се под окриљем Европске уније води о Косову и Метохији, о ситуацији у српским срединама у јужној српској покрајини, али и економско-социјалној ситуацији у Србији и њеној међународној позицији.

Милорад Додик упознао је саговорнике са ситуацијом у БиХ, са посебним освртом на Републику Српску, као и свим тешкоћама са којима се српски народ суочава западно од Дрине. Патријарх Порфирије и чланови Синода Српске православне цркве указали су на неопходност постојања националног јединства и очувања виталних интереса српског народа у целини. У складу са тим, изразили су забринутост за позицију веронауке у српском просветном систему и затражили подршку од председника Србије како би позиција државе по том питању била промењена. Истовремено, представници СПЦ тражили су од председника Вучића да буде посвећен заштити традиционалних норми српског друштва, посебно очувању и неговању највиших породичних вредности, као темеља на којем почива целокупна заједница.

На крају, чланови Светог синода СПЦ затражили су од председника Вучића и српског члана председништва БиХ Милорада Додика да истрају у вођењу самосталне и независне спољне политике. 

ГЗС/ Данас онлајн




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic dodik patrijarh

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.303.855 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)