Утврђен Динамички план радова, енергетска санација школа почеће до краја месеца 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Утврђен Динамички план радова, енергетска санација школа почеће до краја месеца
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
26.01.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - На заједничком састанку између представника Министарства рударства и енерегетике,

представника Државног секретаријата Швајцарске конфедерације за економске послове (СЕКО), изабраног извођача радова фирме “CREDO” из Врања и Града Ужица утврђен је Динамички план радова у оквиру пројекта енергетске санације три основне школе и једног вртића у Ужицу. Договорено је да први конкретни радови почну до краја овог месеца.

Пројекат вредности 1.802.747,69 евра колико износе средства Државног секретаријата Швајцарске конфедерације за економске послове (СЕКО) и града Ужица, при чему су 83 одсто средства која обезбеђује СЕКО обухвата енергетску ревитализацију четири објекта, односно 3 основне школе и једну предшколску установу (вртић “Полетарац”, ОШ “Нада Матић”, ОШ “Алекса Дејовић” – Крвавци и ОШ “Миодраг Миловановић Луне” – Каран).

Реализацијом овог пројекта биће остварена уштеда енергије од 1021,3 MWh/ годишње, али и финансијска уштеда од око 3,42 милиона динара. Очекује се смањење емисије CO2 гасова за 319,82 тоне годишње, односно за 84% . Свим мерама које буду реализоване у овим објектима боље услове за образовање имаће око 1329 ученика.

Када су у питању сами радови, обим и врста радова разликује се од објекта до објекта, али оно што је планирано је изградња котларница са котловима на пелет, постављање термоизолације кровова, зидова и тавана, замена постојеће столарије новом, реконструкција система грејања, обезбеђивање објеката у погледу против пожарних мера и санација зидова и подова ради обезбеђења конструкције.

Како је истакнуто током овог састанка, коме су присуствовали и директори школа у којима ће се радови изводити, рок за њихов завршетак је 35 недеља, односно крај јула 2022. године. Припремне активности су у току, а почетак радова планиран је до краја месеца.

Током извођења радова процес наставе претрпеће одређене измене, а наредних дана биће познато како ће и у којим објектима ученици пратити наставу до окончања енергетске санације школа.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sastanak djaci uzice skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.174.820 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)