Nevreme ubrzalo širenje odrona i rupe na kolovozu u novovaroškom kraju 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Nevreme ubrzalo širenje odrona i rupe na kolovozu u novovaroškom kraju
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
10.06.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Nevreme ubrzalo širenje odrona i rupe na kolovozu u dolini Zlošnice.



Već mesecima Šaponjića česma, zbog zapušenog odvoda, plavi put?! Na putu do Rastoka poderale se i zakrpe zakrpa.

Nevreme gotovo svakodnevno pravi velike štete na putevima u ovoj opštini, a u dolini Zlošnice ubrzalo je širenje odrona i rupe na ivici puta za Akmačiće i Božetiće. Iako svakodnevno vrebaju opasnosti, pogotovu one koji ovuda prvi put prolaze, ali i meštane 13 sela - nema znaka za suženje puta?!

Propust nedaleko od prvog skretanja za Vilove godinama je „crna tačka“. U više navrata su ovde izvođeni radovi i nije nađeno rešenje za odvođenje vode. Bujični potok, što pored Petlovca dolazi ispod Babića Brda, za čas promeni tok i umesto skretanja pod pravim uglom - zatrpa kanal i izbija na put. Deo vode otiče preko puta, a deo se zbog nagiba kolovoza sliva u propust i proširuje odron.

Pitanje je dana, kažu meštani, kad će se potok Severovac, kod skretanja za Mandiće (Krlje), izliti na put. Poznato je da pri povodnjima granje i kamenje smanje protok vode kroz propust, pa se u pomoć zovu bageri i utovarne lopate, a ništa ne preduzima da se spreče štete i otklanjanje posledica...?!

Na Šaponjića česmi, kraj Zložnice, gde mnogi traže okrepljenje i toče flaše, balone i kante - već mesecima je začepljen odvod vode?! Čude se i krste prolaznici kako niko u službama što treba da brinu o putevima i česmama ništa ne preduzmu pre nego što se pojave rupe na kolovozu?

Nevreme i veliki broj vozila uzimaju danak na putu od Komarana do Rastoka, a zatim i prema Božetićima. Pre dve-tri godine zastalo se sa presvlačenjem kolovoza novom asfaltnom trakom, a rupe se krpljene po sistemu „baljege“, pa su se poderale i zakrpe zakrpa...?!

Zbog loših saobraćajnica, muka i šteta na vozilima ogorčeni su brojni vozači, vlasnici firmi i meštani podjavorskih sela, a neki prevoznici i turističke agencije otkazale su dolaske na Rastoke i obilaske Uvačkog jezera. Ovim putem se prevoze velike količine građe i ogrevnog drveta, stočne hrane, maline, mleka, mlečnih i drugih proizvoda, a jedna je od dve veze opština Nova Varoš i Ivanjica.

 

 

GZS/ZlatarInfo

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos putevi rupe nevreme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.341 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)