Прави празник за љубитеље мото спорта биће одржан на Златибору: Јединствена трка преко планинских предела и такмичење светског рангa 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прави празник за љубитеље мото спорта биће одржан на Златибору: Јединствена трка преко планинских предела и такмичење светског рангa
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
05.04.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Велики празник мото спорта, светски рели мото-крос одржаће се у мају на три српске планинске лепотице -
Фото: РИНА

Златибору, Тари и Мокрој гори што је од непроцењиве важности за промоцију како западне Србије тако и читаве Србије.

Фото: РИНА

У питању је, иначе, једно од највећих спортских такмичења у Србији ове године под званичним називом - Xцросс Хард Ендуро Рели.

Министар трговине, туризма и телекомуникација у влади Србије Татјана Матић присуствовала је данас на Златибору најавној конференцији уприличеној поводом тога и поручила да ће наша земља као суорганизатор светског првенства у мото-кросу имати прилику да отвори ново поглавље у развоју туризма у Србији.

Фото: РИНА

"То је спортско-рекреативни туризам који ће на прави начин позиционирати западну Србију, Златибор, Тару итд. Постајемо значајна светска дестинација као један од организатора. Сви наши гости, али и свако од гледалаца путем малих екрана моћи ће да се упозна са лепотама наше земље", навела је министарка на конференцији за медије у хотелу Златибор Моунтаин, Ресорт & Спа и додала како верује да ће манифестација заиста у лепом светлу представити Златибор као најупечатљивију дестинацију и допринети још бољем туристичком производу западне Србије.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да су као мала локална самоуправа стали у ред много озбиљнијих јер су се укључили у организацију.

"Општина ће испоштовати све што је тражено у погледу инфраструктуре, имамо и неопходне људске ресурсе. Честитам свима на организацији, успели смо као општина Чајетина да обезбедимо све што је потребно. Ова међународна трка доприноси нашој визији и развоју спортско-рекреативног туризма, а имамо све услове што се тиче конфигурације терена за један овакав догађај", напоменуо је Стаматовић.

Организатор трке Бранислав Ђурић поздравио је одлучност Владе Србије, владиних институција попут Министарства омладине и спорта, као и општину Чајетина да се догађај одвије и захвалио се на истрајности свима.

"Овај спорт и манифестација су новост на небу и западне Србије, а и уопште у Србији, и једна је од најатрактивнијих дисциплина. Оформљен је још крајем 19. века. Иначе, из кровне светске организације били су одушевљени када су се упознали са стазом и условима овде пре него што је донета одлука да такмичење буде одржано код нас. Шампионат се одржава на осам дестинација у свету, а Србија први пут у историји организује нешто оваквог типа и на том нивоу", истакао је Ђурић.

Такмичење ће се одржати од 18. до 21. маја.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.035 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)