Сметови на Голији достигли висину и до пола метра 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сметови на Голији достигли висину и до пола метра
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
10.04.2023 | 1 коментар(а)



Ивањица - Да ништа није готово и да је зима поново стисла своје зубе на западу Србије,



најбоље показују и последње временске прилике забалежене на Голији. Током вечерњих сати киша је прешла у јаку снежну мећаву, која траје већ дуже време. Имајући у виду да се није отопио снег који је пао пре неколико дана, висина новог белог покривача достићи ће висину на појединим местима и преко пола метра.

- Сипа као из рукава дуже од шест сати, као да је јануар. Све је поново потпуно обелело, па ујутру опет морамо лопату у руке и кренути у чишћење снега. Кад зиме није било кад јој је време, ево шта нас стиже усред пролећа. Није ово за нас никакав велики шок, навикли смо на сурове планинске услове, каже за РИНУ Милун Боровић из села Дајићи.

Услед поновних јаких снежних падавина пут преко Голије ка Новом Пазару не пропоручује се возачима за саобраћај. Високи намети за само пар тренутака могу у потпуности да завеју ту деоницу.

„Сезона чишћења снега дефинитивно још увек није готова. Имајући у виду нове падавине, већ у раним јутарњим часовима на Голију ће бити послата тешка механизација за одржавање и чићење путева, каже Витомир Арсовић из Путева Ивањица.

 

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zima sneg golija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Ivana

    Da nije takvo vreme vazduh bi nam bio jos zagadjeniji. Kada sam u Ivanjici osecam da disem,a kada sam u Beogradu u stanu,imam neki ambilife preciscivac vazduha i bez njega ne mogu da funkcionisem. Upravo zbog vazduha ne mogu da se naviknem na zivot u gradu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.534.961 посета
    Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)