Zbog pune kase čačanski odbornici razmatraju prvi rebalans budžeta 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Zbog pune kase čačanski odbornici razmatraju prvi rebalans budžeta
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
17.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Na današnjem skupštinskom zasedanju najvažnija tačka je izvršenje budžeta grada za prethodnu godinu koji iznosi 85 odsto,



rekao je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović.

„Ovo upravo pokazuje da su sve planirane aktivnosti izvršine u visokom procentu, svi infrastrukturni radovi nastavljaju da se sprovode sa odlukom grada za tekuću godinu. Odbornike ove godine očekuje i prvi rebalans koji je pokazao da su prihodi grada Čačka u prvom kvartlu veći za oko 700 miliona dinara. Prihodi su podignuti povećanjem poreza na zarade, od preko 205 miliona dinara, transfernim sredstvima Vlade RS krajem decembra od nekih 580 miliona dinara i ostalim prihodima koji su u visini od preko 460 miliona dinara. Samim tim su se stvorili uslovi za realizaciju ostalih projekata što će se videti kroz tačku, izmenu programa zaštite životne sredine i subvencionisanje još nekoliko projekata gde grad Čačak ima svoje učešće”, kazao je Trifunović.

Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović

Sanji Đoković, sa liste Srpske napredne stranke, danas će se verifikovati mandat, dok će se konstatovati ostavke dva odbornika sa iste liste, Radivoju Mijailoviću i Radojici Vujović koji su kao razlog naveli lične obaveze.

„Na dnevnom redu biće i programi poslovanja izveštaja o radu za 2022. javno komunalnih preduzeća i izmene programa poslovanja koji je uslovljen rebalansom. Dosta urbanističkih tačaka, pribavljanja u javnu svojinu i stvaranje uslova i odluka za izgradnju fekalne infrastrukture u Trepči. Takođe, raspisaće se i javni konkurs za izbog direktora JP Komunalac Čačak, a razmatreće se i predlog Komisije direktora javnih preduzeća a radi se o imenovanju direktora Gradskog zelenila Dejana Ćosića koji je bio jedini kandidat”, naglasio je Trifunović.

Marić: Srbija kao „ekonomski tigar” ima građane koji jedva sastavljaju kraj s krajem

Predsednik odborničke grupe Nova Srbija Miloš Marić rekao je da po ko zna koji put imaju maratonsku sednicu skupštinskog zasedanja a da oni poseban akcenat stavljaju na rebalans budžeta.

Predsednik odborničke grupe Nova Srbija Miloš Marić

„Vidimo da je određeni veliki priliv sredstava stigao u budžet krajem prošle godine i sada se ona raspoređuju. U izveštaju o utrošku budžeta prošle godine vidimo da veliki deo, odnosno 95 odsto stare budžetske rezerve je raspoređeno za socijalna davanja, odnosno pomoć porodicima i pojedincima koji nisu u stanju da egzistiraju. Prihodna strana je mnogo veća nego što je planirano, a socijalni status građana grada Čačka je takav da moraju da se obraćaju gradonačleniku za pomoć iz budžeta i vidimo da to nije usklađeno, znači Srbija kao ekonomski tigar ima građane koji jedna sastavljaju kraj s krajem. Sa druge strane imamo dotacije za javna preduzeća, što je protivzakonito i što je po meni suludo. Zašto građani koji ne koriste usluge recimo usluge javnog preduzeca za grejanje, treba da subvencionišu to preduzeće. Takođe, imamo plan i program subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača, gde je prethodnih godina došlo do niza malverzacija a juče smo imali štrajk poljoprivrednika koji se ne slažu sa agrarnom politikom Vlade RS. Poljoprivrednici su danima čekali kako bi elektronski obnovili gazdinstva, što je još jedan način da im se oteža dolazak do subvencije jer svi oni moraju da poseduju pametne telefone i da znaju da rukuju sa njim. Nova Srbija se protivi ovakvom načinu obnovi poljoprivrednih gazdinstava, i nećemo učestvovati u ovakvom glasanju niti ćemo podržati ovakvu politiku”, kazao je Marić.

GZS

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.382 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)