Прибој домаћин спортских игара младих 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прибој домаћин спортских игара младих
Trenutno na sajtu: 712       |       Podeli:
09.05.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Спотске игре младих највећа су спортска манифестација на овим просторима, чији је основни циљ

промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 23.године основцима и средњошколцима из Републике Хрватске, 9.годину из Босне и Херцеговине и 6.годину из Републике Србије омогућено је бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина (мали фудбал, одбојка, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, између две ватре, стони тенис, тенис, шах и атлетика).

И поред тога што се СИМ бави рекреативним спортом овом такмичење се организује на професионалном нивоу. Општина Прибој ће у сарадњи са Спортским савезом Прибој у среду 12.јуна бити домаћин каравана СИМ-а који се у 2019.години одржава у 25.градова наше земље. Свечана церемонија отварања планирана је за 10.часова на спортским теренима код школа у новом делу града, након чега ће кренути такмичења, а очекује се да поред деце из Прибоја учешће узмз и деца из Нове Вароши, Бајине Баште и Пријепоља са чијим Спортским савезима је већ остварен контакт.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забавау, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста толераниције. Вредност пројекта Игара такође су препознале многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона тако и Европе, а сама чињеница да је Јоханес Хан, Комесар за Европску политику и преговоре о проширењу нови амбасадор СИМ-а говори о томе какав значај има ова манифестација.

Спортске игре младих подржава Европски парламент, Влада Руске Федерације, Међународни олимпијски комитет, Светска фудбалска федерација, Премијер лига, Светска рукометна федерација и многи други. Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна, јер је ово спајање деце региона. Спортске игре младих Србије, чланице су Међународног олимпијског комитета, Спортског савеза Србије и Савеза за школски спорт.

Свечано отварање Спортских игара младих за регион заказано је за 15.мај на централном градском тргу у Новом Саду.

Победници са градских, односно окружних такмичња наћиће се на завршном турниру у Београду крајем јула, док ће најбољи са те завршнице представљти своје градове и Србију у Сплиту средином августа.

Пријаве и све додатне информације могу се добити код координатора за Прибој Дениса Шарка и Филипа Комарице, или путем е-маила sportskisavez@priboj.rs, као и на сајту игара www.igremladih.rs.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.631 посета
Тренутно на сајту: 713 посетилац(a)